Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Rear Break Pads

Byta bakre bromsbelägg är ett rutinmässigt underhåll som krävs för fordon. Bromsbelägg bära över tid med broms aktivitet, så det rekommenderas att kontrollera om eventuell ersättning gång i månaden. Processen kräver viss fordonsindustrin erfarenhet och kunskap, men är en relativt okomplicerad verksamhet som kan fyllas i om en timme eller två. Saker du behöver
Hydraulisk fordon lyft
två pallbockar
Breaker spärr
Lug nut socket
Insexnyckel set
Channel låser
Gummiklubba
Skruvmejsel
Handskar
Visa fler instruktioner
1

bända bort eventuella lug mössor eller navkapslar på bakhjulen med hjälp av skruvmejseln. Använd breaker bar och lug nut socket att bryta alla de skärpta nötter. Sätt klossar under framhjulen för att hålla bilen från att rulla när den bakre lyfts. Aktivera parkeringsbromsen.
2

Lyft bilens bakre med hydraulpump och placera pallbockar i struktur poäng för säkerhet. Sänk hydraulpumpen tills fordonets vikt är jämnt fördelad mellan hissen och de två pallbockar. Addera 3

bort klackarna och ta hjulen från fordonet. Placera klackarna inuti klacken locken så att de inte är missriktad. Skjut hjulen under fordonet för extra säkerhet.
4

Lokalisera den bakre skivan bromsok. Ta bort fästbultarna, vanligen med en insexnyckel set. Dra skivan bromsok från rotorn med en gummihammare för att lossa den om det behövs. Bromsbeläggen ska infällt innanför bromsok. Ta bort pad clips som finns på bromsoket utsida. Använd en skruvmejsel för att bända klippen loss och ta bort de gamla kuddar.
5

Använd kanalen låser att pressa kolven till maximalt öppet läge. Placera låsen inuti bromsoket och förlänga dem tills kolven inuti bromsoket skjuts öppna helt. Sätt de nya bromsbelägg in i pad slots och fäst med clips.
6

Skjut bromsok tillbaka på rotorerna, med en gummihammare om det behövs. Passa bromsok bulthålen och sätt och trä bromsok bultar på plats. Sätt tillbaka hjulen på plats och dra öronen tillbaka till hjulnavet. Dra pallbockar och släpp hissen. Använda breaker bar, se klackarna är ordentligt åtdragna och satte klacken lock eller navkapslar igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58754.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.