Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort bromstrummor av en 1996 Dodge RAM

Dodge Ram pickup lämnat fabriken med antingen trumma eller skivbromsar i bak. Om du har trumbromsar, måste du ta bort dem från lastbilen för att komma till bromsbackar, fjädrar och cylindrar hjul. Trummorna bär inte lika snabbt som rotorer på en skiva system, men de kan utveckla spår, skölpar och märken värdering över tiden. Resurfacing eller byte trummorna är nödvändigt i dessa situationer. Nya trummor finns på de flesta auto-delar butiker. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Liten skruvmejsel
Broms sked
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på de bakre hjulen på din Dodge med en rörtång. Ta inte bort dem från hjulbultarna ännu.
2

Lyft baksidan av din Dodge med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Placera domkraften under bakaxeln rören och sänk domkraften tills trucken sitter säkert på läktaren.
3

Avlägsna muttrarna från hjulet dubbar, ta sedan bort hjulen från den bakre delen av trucken. Ställ åt muttrarna åt sidan på en säker plats och placera hjulen ur vägen för nu.
4

Leta justeraren hål i fästplattan från baksidan av bromsarna. Sätt i en liten, tunn skruvmejsel i hålet och kila fast den mellan inställningsspaken och malteserhjulet innanför hålet. Bänd malteserhjulet ner med en broms sked för att lossa bromsbackarna.
5

Flytta till framsidan av bromsarna, tag bromstrumman på båda kanterna med händerna och dra den rakt ut från skor och dubbar hjul. Upprepa proceduren på den motsatta sidan av trucken för att ta bort den andra bromstrumman.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57949.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.