Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en Plymouth Neon

Under 1995 släppte Plymouth första Neon. Under hela denna tid var Neon säljs med antingen skiva eller trumbromsar i bak. Båda typerna av bromsar ge tillräcklig bromskraft för en liten bil, men skivbromsar är lättare att byta på egen hand. Läs vidare för att lära sig hur. Saker du behöver
Bil jack
Momentnyckel Sida 2 Inombordare bromsbackar Sida 2 Utombordare bromsbackar
Multipurpose smörjmedel
Tvingfäste
Visa fler instruktioner

1

Höj Neon från marken med hjälp av en domkraft. Balansera fordonet på alla sidor för att förhindra den från att tippa. Håll barn och djur från området vid service av bilen.
2

Ta av bakhjulen och ta bort de två pinnbultar som ansluter oket till styrspindeln guide. Vrid den fria änden av bromsok från styrspindeln. Skjut bromsok underifrån styrspindeln och hänga den från de övre bärarmarna.
3

Bänd utombordaren bromsbelägg s stoppbygel över kanten av bromsok och glider ur dynan. Separera den inre bromsbelägg från kolven genom att dra spärren från dess hålighet.
4

Inspektera bromsoket för bromsvätska i eller runt stöveln eftersom detta kan innebära en läcka i kolvtätningen. Om du upptäcker skador eller läckage, ta isär oket och byt ut tätningen och boot. Kontrollera bromsok pin bussningar, byt vid torrt eller skadat.
5

Komprimera kolven i bromsoket med en C-klämma. Tryck den nya inombords bromsvajer i bromsoket med båda tummarna. Sätt utombordaren bromsback i oket och se till att klämman sitter fast i krisdrabbade området. Ta bort C-klämman.
6

Smörj adapter bromsok slide distanser med hjälp av ett mångsidigt smörjmedel. Sänk bromsok och bromsbackar över bromsrotorn tills bromsok nederkant fångar baksidan av bromsok slide distansen. Vrid överdelen av bromsok tillbaka i monteringsläge.
7

Byt bromsok pinnbultar och dra åt med en momentnyckel till 16 ft lb Sätt hjulen igen och dra åt muttrarna med en momentnyckel till 100 ft lb Sänk Neon, och sedan sittplats bromsbeläggen genom att pumpa bromspedalen tills företaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56962.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.