Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man kan räkna en luft Bränsle

Den idealiska luft till bränsle är 14,7 delar luft till 1,0 delar bränsle. Detta kallas det stökiometriska förhållandet. Det är den mängd luft som behövs för att förbränna bränslet. Om din bil motorn får ett annat förhållande, är motorn igång antingen för rika eller för mager. En delvis blockerat luftfilter, till exempel, kommer att göra bilen köra alltför rika. Andra faktorer som kommer att förändra förhållandet är smutsiga bränslespridare eller misständning tändstift. Moderna bränsleinsprutning motorer styrs av en syresensor. Denna sensor övervakar luftbränsleförhållandet och automatiskt gör justeringar för att hålla den inom korrekt intervall. Med rätt utrustning, hitta din motorns luft-bränsleblandning är inte svårt. Saker du behöver
Motor avgaserna Analyzer
Visa fler instruktioner
1

Starta bilens motor och låt bilen gå på tomgång tills den är helt uppvärmd och vid normal drifttemperatur. För in sonden i ett avgas-gasanalysator i bilens avgasrör. Slå på analysatorn om och låt det självkalibrera. De flesta analysatorer kommer att visa en "Ready" status när deras själv-kalibreringen är klar.
2

Observera HC (kolväte) läsa att bestämma kolväte nivåer lämnar avgasröret. En normal läsning kommer att ligga nära 0,0 ppm (parts per million), vilket innebär att inga oförbrända kolväten lämnar avgasröret. Om behandlingen är högre, är motorn igång rika, justeringar eller reparationer behövs. Om behandlingen varierar, är problemet förmodligen på en mager misständning, såsom en svag tändstift tråd.
3

Observera CO (kolmonoxid) läsa att bestämma mängden kolmonoxid lämnar avgasröret. Den korrekta läsningen kommer att vara nära 0,0%. Om avläsningen är förhöjd, är motorns luft-bränsleförhållandet fel. Ett luftläckage eller en defekt utsläpp ventil är potentiella orsaker till problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61819.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.