Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Detroit Series 60 Kamaxel Specifikationer

Detroit Diesel är en tillverkare av medeltunga och tunga dieselmotorer. Alexander Winton började utveckla dieselmotorer i början av 20-talet. År 1937 var han med och grundade Detroit Diesel med Charles F. Kettering, chef iscensätter av General Motors. Företaget startade som en division inom GM. Företaget introducerade Series 60 1987 för att möta efterfrågan på renare, mer bränslesnåla tunga motorer. Enligt Detroit Diesel officiella hemsida, var Series 60 den första serietillverkade motorn med integrerad elektronisk styrning som standard och det blev snabbt "den mest populära, tunga dieselmotor i den nordamerikanska klass 8 lastbilsmarknaden." Motor

Series 60s är sexcylindriga inline dieselmotorer med en slagvolym på 14 liter och en borrning och slaglängd 5.24 inches med 6,61 inches och ett kompressionsförhållande på 17:1. De sträcker sig från 425 till 515 hästkrafter. Den använder DDEC VI elektronik och elektronisk VGT turbo för att förbättra bränsleekonomin.
Kamaxel och Piston

Series 60 funktioner och överliggande kamaxel som möjliggör maximal bränsleinsprutningstryck , består av färre delar än tidigare versioner och är lätt att serva. Series 60 ett stycke kolv bidrar till att minska utsläppen genom att förbättra bränsleekonomin och minskar döda volymen. Det erbjuder en sluten oljegalleri att minska friktion och oljeförbrukning, förbättrad ring kylning, högre kompressionsförhållande, minskade ring och liner slitage, minskad olje sot lastning och förbättrad kall-motorprestanda.

Kamaxel

timing dimensioner för Series 60 varierar från modell till modell och år till år. Till exempel, tidpunkten måtten för en 12,7-litersmotor för årsmodell 2002-03 är 0,254 inches för låga injektor kamrullen lyft vid TDC och 0,284 inches för höga injektor kamrullen lyft vid TDC, men måtten för 2004 14,7-litersmotor är 0,262 inches och 0,284 inches respektive.
Kamaxel Garanti

kamaxeln för Series 60 är täckt för 25 till 60 månader eller 500.000 miles under "viktiga komponenter" i tillverkarens begränsade garanti. Garantin täcker inte arbetskraft för att installera det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61125.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.