Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter syresensorn i en 1994 F-150

Under de första åren av inbyggda diagnostiska system, var ett enda syresensor används för att avgöra hur motorn var igång. Om denna sensor pank, skulle en check engine ljus gå på i instrumentbrädan och bilen inte skulle fungera som vanligt. Korrigeringen ersätter sensorn, vilket inte är ett svårt jobb och kan göras på mindre än 30 minuter. I det här fallet är projektet fordonet en 1994 Ford F-150, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Flare skiftnyckel uppsättning
antikärvningsmedel
ersätter syresensor
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft trucken i luften med hjälp av domkraft och fäst den på pallbockar i alla fyra hörnen på ramen. Se till att bilen är säker innan du arbetar under den.
2

Leta syresensorn på avgassidan. Det är en två-tum lång cylinder med en hex huvud vid avgaserna slang och ett elektriskt kontaktdon körs ut av avgasflödet. Det är den enda elektriska anslutningen på avgaserna. Ta bort sensorn med flare skiftnyckel.
3

Applicera ett lager antikärvningsmedel på gängorna på ersättning syresensor. Se till att inte få någon av föreningen på sexkantshuvud eller sensorn änden av aggregatet, annars kan förorena givaren.
4

Hand tråden sensorn i avgas röret, dra åt den på plats med hjälp av flare skiftnyckel. Anslut kablage ihop.
5

Släpp lastbilen bort av domkraften med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60228.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.