Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar en Utjämningsventil på en 1999 Chevy Cavalier

Den 1999 Chevy Cavalier använde en broms utjämningsventil att dirigera bromsvätska till fram-och bakhjulen. Den utjämningsventil - som namnet antyder - proportioner bromsvätskan så att mer vätska går till de hjul som gör mest bromsning. Detta är normalt framhjulen, på grund av det faktum att fordonet normalt rör sig framåt för det mesta och platser tröghet tung belastning på framhjulen. Även om det inte är vanligt att en broms utjämningsventil att misslyckas, det gör det hända. För att vara säker bör du kontrollera utjämningsventil. Om den har misslyckats, är det enda sättet att fixa det för att byta hela enheten. Saker du behöver
Tube
skiftnyckel Catch pan för bromsvätska
Rena trasor
Maskeringstejp
Märkpenna
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och placera ventilen bromsen proportionering. Det bör vara placerad på den vänstra sidan av fordonet på fender närheten av brandväggen. Bromsen utjämningsventil kommer att ha fyra bromsledningar bifogas och en linje som kommer från bromshuvudcylindern.
2

Skjut röret skiftnyckel över en av bromsledningar på baksidan av proportioneringen ventil. Dessa linjer är de linjer som går till hjulen. Orient röret skiftnyckel så att den passar över röret muttern.
3

Placera fångsten pan under bromsen utjämningsventil.
4

Lossa varje rör mutter kör till hjulen genom att vrida moturs. Du kan enkelt se vilka bromsledningar köra till hjulen (liksom vilka hjul) eftersom du kan följa bromsledningar körs ut av fördelningsventilen till respektive hjul.
5

Tryck på bromsen pedal för att se om någon bromsvätska läcker ut i dropplådan. Du kanske behöver en assistent för det här jobbet. Om bromsvätska läcker in fångsten pan, är det troligt att ventilen fungerar normalt, men det finns ingen verklig sätt att kontrollera de faktiska specifikationerna och mängd bromsvätska tvingas igenom ventilen för säker.
6

Kontrollera vätskenivån kurs läcker från ventilen. Den vätska som rinner till de främre bromsarna ska läcka snabbare och med mer volym än den vätska som rinner till de bakre bromsarna. Om en överdriven mängd vätska går till de bakre bromsarna, behöver din utjämningsventil bytas ut.
7

Markera platsen för alla bromsledningar med maskeringstejp och en markör och ta bort alla bromsledningar från fördelningsventilen.
8

ur de båda skruvarna som håller ventilen på plats och dra ventilen ur motorrummet.
9

Bolt i nya proportionering ventil och sätt tillbaka alla bromsledningar.
10

Ta Cavalier till en professionell broms butik för att få dem att verifiera ditt arbete och för att lufta systemet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57348.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.