Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

92 Ford Ranger Head åtdragningsmoment specifikation

Den 1992 Ford Ranger fanns med två V-6 olika motorer. Den 3,0-liters motor infördes 1991 och ersatte 2,9-litersmotorn. Den 3,0-liters motorn kom i basmodellen och hade en effekt på 145 hästkrafter och 160 foot-pounds av vridmoment. Den valfria 4,0-liters motor producerade 160 hästkrafter och 255 foot-pounds av vridmoment. Båda motortyper krävs flera moment att fästa topplock till motorn. Huvudet packningar

Båda motorerna kräver huvudet packningar mellan motorblocket och topplocket. Topplockspackning misslyckanden är ofta ett resultat av otillräcklig kylning systemunderhåll. Även etylenglykol inte försämras med tiden, är de skyddande tillsatser som förbrukas av motorn. För bästa resultat, byt kylvätska enligt underhållsplanen. Addera 3.0L Basmotor

vridmoment specifikationer för 3.0-liters motor kräver två steg. I steg ett, bör bulten vridmoment vara mellan 33 och 41 fot-pounds. För det andra steget, ytterligare dra åt bultarna till 63-73 fot-pounds av vridmoment.

Skruvarna ska dras åt i en viss ordning för att jämnt fördela trycket över topplocket. Med topplocket mot dig, är den första bulten vridmoment på botten, den andra från närmast framsidan av motorn. Bolt två är på den översta, tredje från framsidan av motorn. Bolt tre är på botten, tredje från framsidan av motorn. Bolt fyra är på toppen, andra från framsidan av motorn. Bolt fem är på botten, närmast till framsidan av motorn. Bolt sex är på den översta, närmast framsidan av motorn. Bolt sju är på botten, längst bort från framsidan av motorn. Bolt åtta är på topp, längst bort från motorn.
4.0L valfri motor.

4,0-liters motor kräver tre kompletta momentsteg att korrekt dra huvudet till motorn. I steg ett, är bulten vridmoment satt till 22 till den 26 foot-pounds av vridmoment. I det andra steget, är bultarna dras åt till 52-56 fot-pounds av vridmoment. I det tredje och sista sekvens är varje bult vänt ytterligare 90 grader, vilket är samma som 1/4 varv. Följ momentdragning sekvensen för var och en av de tre stegen.

Bultarna ska dras åt i en viss ordning för att jämnt fördela åtstramning över topplocket. Med cylinderhuvudet mot dig, är den första bulten på moment på toppen, andra från framsidan av motorn. Den andra kolven är på botten, tredje från framsidan av motorn. Den tredje bulten är på toppen, tredje från framsidan av motorn. Den fjärde kolven är på botten, andra från framsidan av motorn. Den femte bulten är på toppen, som ligger närmast framsidan av motorn. Den sjätte bulten är på botten, närmast framsidan av motorn. Den sjunde bulten är på toppen, längst bort från framsidan av motorn. Den åttonde bulten är på botten, längst bort från framsidan av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61426.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.