Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur hittar man korrekt däcktryck

Lufttrycket för de flesta personbilar är 32 psi (Pund per kvadrattum). Lastbilar varierar, beroende på storleken på lastbilen och den storlek och typ av däck. Varje däck som tillverkas för personbilar och lätta lastbilar har flera bitar av information på däcksidan, inklusive däckstorlek och rating av däcket. Om ett däck har för mycket lufttryck, kommer däcket slits ut snabbare. Om däcket har för lite lufttryck, kommer utsidorna av däcket vid sidoväggarna slits snabbare. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1 Använd en mätare däcktryck att kontrollera trycket i däcken.

Kontrollera lufttrycket i däcken med övertryck däcktryck medan däcket är kallt.
2

Titta på den serie av siffror på däcket. Du kommer att se något liknande 185/75R-15--this är däckets storlek. Strax efter däckdimension, kommer du att se ett antal, följt av "psi" Detta nummer är däcktrycket mätt i pounds per kvadrattum. Addera 3

Titta på dekalen på förarsidans dörr för lufttrycket. Du kan också kolla i instruktionsboken. Om du bytte däcken till en annan typ och storlek av däck, såsom en 18-tums fälg med lågprofildäck, måste du vara säker på att gå med det tryck som anges på däcket, eftersom det kan skilja sig från den rätta trycket för de däck som ursprungligen kom på fordonet. På vissa bilar kan däcktrycket också noteras på undersidan av bagageluckan.
4

Kontrollera däckens-tryckmätare läsning mot däcktrycket på någon av klistermärken eller däcksidan. Mätaren läsning bör matcha trycket anges på däcksidan.
5

Ställ baksidan av huvudet av ringtryckmätaren till ventilspindeln och skjut in något att släppa ut luften ur däcket om trycket är för högt. Lägg luft om däcktrycket är för lågt. Kontrollera däcktrycket efter att du justerar den för att säkerställa att den är korrekt. Upprepa processen för de tre monterade andra däck och reservdäck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60860.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.