Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Odyssey broms problem

Honda Odyssey har varit en av de mest populära minibussar på marknaden sedan sin debut 1995. Känd för sina rymliga hytter och innovativa design, Odysséen, nu i tredje generationen, konsekvent rankas bland de ledande företagen i prestanda. Tyvärr har Odyssey haft en något brokig historia med broms problem. Fakta

2009 modellen Honda Odysseys var föremål för en frivillig återkallelse involverar 421 minibussar efter ett problem upptäcktes med bromsledningar. Fel främre bromsslangar installerades under monteringen, skapar ett potentiellt problem med en av bromsok bultar. Med tiden kan slangen gnids mot bromsoket orsaka slangen att riva eller punktering. Denna till synes oskyldiga församling misstag kan leda till tragiska konsekvenser.
Betydelse

Om Odyssey broms slang vacklar, skulle bromsvätska läcka och så småningom leda till minskad bromssystemet prestanda. Detta kan betyda långa svarstider, låsning eller fullständig bromsfel. Tyvärr, skulle det inte finnas några tecken på ett problem förrän det är för sent.
Solution

Honda erkänt problemet och erbjöd sig att ersätta de defekta slangar Odyssey broms kostnadsfritt. Med rätt slangar installerade, eventuella konflikter med bromsok bolt elimineras. The 2005 modellen Honda Odysseys också erfarna broms problem på grund av ett problem med
Historia

bromsbelägg. Fel friktionsmaterial användes för att belägga dynorna. Som ett resultat, skulle de främre bromsarna mala eller morra när tryck applicerades. Problemet fanns redan när de reser i låga hastigheter. Friktionen materialet korrigeras i senare år, även om klagomål av slipning har förelegat.
Varningar

Honda Odyssey broms problem har rapporterats i andra fordon än 2005 och 2009 modeller. Det vanligaste klagomålet är bromsarna känns "mjuk", vilket innebär att de inte svarar tillräckligt snabbt för tryck. Bromspedalen sjunker lägre än normalt och resulterar i förlängd bromssträcka. Vid första, många ägare krita upp detta till att inte vara bekant med Odyssey ABS bromsar, men när problemet kvarstår, kan det vara svårt att hitta en lösning. Frågan har drivit många kunder från Odyssey.

Andra oftast-hört klagomål fortfarande maler från de främre bromsarna. Tilltala friktionsmaterial på 2005 bromsbelägg har inte varit tillräckligt för att tysta de morrande ljud. Och slipning, bortsett från dess irriterande ljud, har påverkat resultatet för broms rotorer, vilket leder till frekventa byten och ökade reparationskostnader.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57375.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.