Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 1991 Toyota 3,0 Insprutare

Den 1991 Toyota 4-Runner med 3,0-motorn använder en av två olika typer av bränsleinsprutning: Multiport eller sekventiell. Multiport Systemet har en injektor för varje cylinder, plus en kallstart injektor. Den kallstart injektor ger ytterligare bränsle, vilket behövs vid uppstart. Varje injektor sprayer bränsle in i dess inloppsport. Den elektronisk bränsleinsprutning (EFI) Datorn styr spridarna. Saker du behöver
vass tång
Skruvnyckelsats
Clean dräneringskärlet
Uppsättning sockets
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lyft bort skyddet från reläbox, som ligger nära den chaufför-side fender väl. Undersidan av locket innehåller ett diagram av reläerna i lådan. Leta bränslepumpens relä och dra ut den med tång. Koppla bort batteriets jordkabel och lägg det åt sidan.
2

Lokalisera sticker Motoridentifikation på undersidan av huven. Om din motor är en 3VZ eller en 22R-E, placera tråget under kylaren petcock. Lossa petcock och låt frostskyddsmedel rinna in i tråget.
3

Koppla gas-och gasreglage kablarna från spjällhuset området på alla motorer. Avlägsna kammaren luftintaget med hjälp av den lämpliga uttag. Om motorn är en 22R-E, ta bort spjällhuset med hjälp av lämpliga sockets. Om motorn är en 3F-E, märka alla vakuumslangar och ledningar som är anslutna till spjällhuset, då, ta bort dem genom att lossa klämmor eller kopplar ledningarna.
4

dra ur ledningsnätet kontaktdon för givarna om intag och runt bränsleskenan om din motor är en 3VZ-E eller 3F-E modell. Flytta den huvudsakliga kabelnätet ur vägen. Om du tror att du kan bli förvirrad när du sätter saker tillbaka in, märka pluggar innan du tar bort dem.
5

Koppla pluggarna ledningar kontakten från topparna av spridarna genom att trycka plastflikarna in och dra kontakterna utanför spridarna. Ta loss de två plast klämmor som håller kablaget till bränsletillförsel röret.
6

Lossa bränsleledningen till bränsletillförsel järnväg på 22R-E och 3F-E motorer. Unbolt och ta bort bränsleskenan och lämnar injektorerna fäst, från motorn. Se till att spridarna inte ramlar ut. Om du har en 3VZ-E motor, koppla bort vakuumslangen från bimetall vakuum växelventilen (BVSV). Unbolt fyra fackliga bultarna och antalet 2 och nummer 3 bränslerör. Dra insprutarna från rören bränsletillförsel.
7

in de nya isolatorer i injektorn insugningsröret hål. Skjut en ny genomföring och O-ringen på tryckröret för varje insprutare.
8

Coat varje O-ring med lite bensin, sedan på varje injektor i tryckröret, se till att injektionsmissbrukare inte är böjda. Håll försiktigt i injektorrör över intaget och sänk ner den på grenröret och säkerställa att varje injektor går rakt in i sin injektor hålet. Dra åt skena bultar till 12 foot-pounds av vridmoment. Vrid varje injektor i sitt fäste - spridarna skall rotera fritt. Om inte, ta bort injektorn och kontrollera O-ringen.
9

Fäst ledningsnätet tillbaka in i tryckröret. Anslut injektor ledningar kontakter i. Sätt tillbaka spjällhuset om den togs bort. Installera om alla anslutningar kabelnät och de vakuumledningar. Sätt tillbaka gasreglaget och kablar accelerator. Stäng petcock på kylaren, om du tömde den. Fyll på kylaren. Anslut bränslepumpens relä i. Anslut batteriets jordkabel. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60770.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.