Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de främre bromsbelägg på en Saturn Ion

Saturn introducerade Ion 2003 och senast producerade under 2007. General Motors tillverkade Saturn Ion och dess föregångare, den populära S-serien Saturns. Designen på bromssystem Ion anpassades från S-serie bilar och krävde samma procedur för att ersätta de främre bromsbelägg. De främre bromsarna arbeta mycket hårdare än de bakre bromsarna och som ett resultat kräver mer frekvent underhåll. Saker du behöver
rörtång
Bil jack
Jack står
Box-nyckel som
Små pry verktyg eller platt skruvmejsel
Broms-delar rengöringsspray
Liten stålborste
Hög temp broms smörjmedel
ersätter pads
C-klämma (4-tum eller större) katalog Vridmoment spärr (fot-pund) och hylsnyckelsats
Visa mer Instruktioner
1

Placera Saturn Ion i växeln eller "Park" på en plan yta och dra åt handbromsen.
2

Knäck främre muttrarna löst på både fram däck med hjälp av lug skiftnyckel. Vänd dem inte mer än en moturs halvt varv. Bara lossa dem tillräckligt för att befria dem från navet av fordonet.
3

Lyft varje främre änden av Ion med domkraft och placera en pallbock under varje front rocker panel eller ram järnväg och fortsätta att ta bort däcken.
4

Placera nyckeln i tändningslåset och vrid nyckeln ett klick framåt för att låsa ratten. Vrid ratten så att framsidan bromsok och knoge monteringen av det första hjulet har de ersatta dynorna förlängs utåt förbi fender väl, vrid tändningsnyckeln tillbaka till "Off". Upprepa detta steg för det andra hjulet när du är klar med den första.
5

Ta bort den nedre låspinnen på bromsok med en box-nyckel.
6

Användning den pry verktyg eller skruvmejsel för att vrida bromsoket uppåt och vila den på toppen av knogen församling.
7

bort de gamla kuddar (inre och yttre) och ta bort de övre och undre pad klipp på bromsok fäste bult till knogen. (Använd pry verktyg eller skruvmejsel för att försiktigt bända klippen från konsolen utan att böja dem.) Vissa pad uppsättningar har clips ersättare pad, men inte alla gör. Om byte bromsbelägg set inte leverera ersättande klipp, rengöra gamla grundligt med broms-delar renare spray och en liten stålborste.
8

Installera klipp ersättare pad eller infoga de rengjorda ursprungliga tillbaka på den övre och nedre delen av bromsok fästet. Applicera en nivå skikt av hög temp bromsen smörjmedel till klippen där flikarna på dynorna kommer att kontakta dem. Torka av smörjmedel från hjulet, eller rotera rotorn från oket att exponera den och spraya rotorn med broms-delar renare spray att tvätta bort (på båda sidor) något smörjmedel som blir på ytan av rotorn.

9

Sätt i nya kuddar (inre och yttre) i bromsoket fästet.
10

Komprimera kolven i bromsoket med en C-klämma tills det sitter ordentligt inuti bromsok borrning. Inspektera boot gummikolv och nypa och lyft något område som ser förvrängd att frigöra eventuell instängd luft från skon. Kängan ska sitta strax under kolven och bli ännu hela vägen runt kolven. Pivot bromsok nedåt över dynorna och ersätta den undre låspinnen. Dra stiftet till 27 foot-pounds med momentstången Ratchet och en socket.
11

Byt hjulen och hjulmuttrarna. Dra åt muttrarna i ett korsvis tills de är täta till naven så mycket som är möjligt med den upphöjda framaxeln.
12

Sänk Ion tillbaka till marken och sedan dra åt muttrarna (anställa samma korsvis) med spärrfunktion inställd mellan 85-95 fot-pounds och en lämplig hylsa.
13

Pump bromspedalen flera gånger tills den känns fast. Lossa parkeringsbromsen och provköra Ion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58362.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.