Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Jeep Grand Cherokee

Om din Jeep Grand Cherokee verkar rysa och puls när du bromsar, rotorerna är förmodligen den skyldige. Rotorer, även känd som bromsskivor, bli skev och sliten med tiden av olika skäl. Lyckligtvis är processen för att ändra dem ganska enkelt och du kan göra det i ditt eget garage. Instruktioner
1999 till nutid Jeep Grand Cherokee
1

Höj din Jeep med en domkraft och pallbockar. Blockera hjulen för att hålla din Grand Cherokee från att rulla medan du arbetar. Ersätt alla rotorerna på en gång, eller åtminstone den främre och bakre änden hjulparet samtidigt.
2

Ta den första monterade däcket och ställ åt sidan. Skruva loss bromsok adapter montering bultar från styrspindeln och skjut sedan bromsok och bifogade bromsslang bort av rotorn. Använd mekaniker tråd för att avbryta bromsok och hålla bromsledningen från att bli ur eller skadas när du byter rotorn.
3

Kassera O-ringen som håller fast rotorn på navet. Dra av den gamla rotorn och rengör navet och omgivande ytor med en fuktig trasa.
4

Installera den nya rotorn på navet och dra åt fästskruvarna. Byt bromsok, adapter och bromsledningen och dra åt bultarna med en momentnyckel eller luft Ratchet med en lämplig adapter. Dra till 65 till 85 ft lbs. (90-115 Nm).
5

tillbaka hjulet montering och däck och upprepa processen för varje ytterligare rotor. Sänk bilen, dra åt och dra åt muttrarna däck lug, och sedan pumpa bromsarna tills pedalen är fast. Väg testa din Jeep för att kontrollera att allt fungerar som det ska.
1993 fram till 1998 Jeep Grand Cherokee
6

Höj din Jeep Grand Cherokee på domkrafter med pallbockar för extra stöd. Blockera hjulen för att hålla bilen från att rulla medan du arbetar. Ta bort hjulen och församlingar hjul.
7

bort bromsoket medan bromsen ansluten. Använd mekaniker tråd att hänga bromsok ur vägen medan du arbetar. Häng aldrig bromsok av bromsen slang.
8

Dra bort fettet mössa, sprinten, nötter mössa, mutter och bricka från spindeln. Dra navet mot dig och sedan fånga den yttre lagret (det ska falla ut när du drar). Ta navet och sedan ta bort den gamla rotorn. Släng den inre tätningen.
9

Ren och sedan packa navet och lagren med fett. Montera det inre lagret och en ny tätning. Installera den nya rotorn och navet på spindeln. Därefter installerar det yttre lagret.
10

Montera brickan och muttern. Vrid rotorn när du drar åt muttern till 25 ft lbs. (33 Nm) som sittplats lagren med en momentnyckel eller en luft spärrnyckel med en lämplig adapter.
11

tillbaka muttern mössa och en ny saxpinne. Fäst fett locket och sedan kassera mekaniker tråd och montera bromsok och bromsledningen på plats. Sätt tillbaka hjulet montering och däck och sedan upprepa den här processen för varje ytterligare rotor.
12

Sänk Jeep, dra åt och dra åt muttrarna och sedan pumpa bromsen tills du får en fast pedal. Väg testa din Jeep Grand Cherokee att se till att rotorn installationen lyckades.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56992.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.