Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en GM LS1 Edelbrock trotteln

Hur man installerar ett Edelbrock förgasaren på en GM LS1 är vag i bästa fall för de flesta öva fordonsindustrin tekniker. Den LS1 levereras med bränsleinsprutning från fabriken, så att lägga till en Edelbrock motor förgasaren är en eftermarknad modifiering. Auto racing-entusiaster är en mycket intuitiv grupp som vanligtvis är den första att upptäcka sätt att ändra motorer för stora hästkrafter. För första gången hade GM idén först. En LS1 med en förgasare och distributör gjordes för att utveckla en otrolig 513 hästkrafter vid 6.700 rpm med 417 foot-pounds av vridmoment. Processen kräver stor erfarenhet av motorn byggnad och en komplett uppsättning fordonsindustrin verktyg. Saker du behöver
Special hitta verktyg för borrning veven näsa för balancer pin
fluiddämpare
Kamaxel näsa distributör och bränslepump växel
Dubbel rulle kamkedjan och redskap
Special kamkedjan täcka att rensa växel för distributör
Vevaxel lokaliseringstappen kit
Special högra vattenpump
Special vattenpump och vevaxel remskiva med offset
Edelbrock 750 förgasare
Edelbrock speciella LS1 insugningsröret
Special lyftare pentryt fack som eliminerar knackningssensorn
Special distributör med en Ford enhet
Manuell bränslepump
Headers
Visa fler instruktioner
1

Höj bakre delen av bilen. Ta bort bränsletanken. Dra bränslepumpen ur tanken. Demontera bränslepumpen och sil och placera en pickup pipe i gummislang som leder till bränslepumpen. Gör det samma längd som bränslepumpen så det inte är för låg. Sätt tillbaka bränsletanken, men oroa dig inte om ledningsnätet - koppla in den som vanligt så avsändaren fungerar. Dra säkringen bränslepumpen och reläet ur säkringen reläbox. Installera en inline bränslefilter -. Ditt val av plats
2

bort alla elektriska anslutningar till alla spridare och sensorer. Ta bort de elektriska kontaktdonen till datorn. Ta bort insugningsröret. Ta lyftaren facket pentryt olja och ersätta det med det nya magasinet.
3

bort kylaren, bälten, vattenpump och harmonisk balansaxel. Ta bort transmissionskåpan. Släpp oljetråget tillräckligt för att skruva isär pickup oljepumpen så oljetråget kan avlägsnas. Ta pannan. Ta bort oljepumpen och transmissionskåpan.
4

Demontera kamaxeldrevet bultarna följt av kamkedjan. Ta vevaxelns kedjehjul, med en avdragare.
5

Borra locator hål, med hjälp av speciella verktyg för att lokalisera positionen för hålet på vevaxeln. När hålet är borrat, ta bort verktyget. Montera de nya dreven och kedjan.
6

Installera särskilda växel-drivhjul med den excentriska för bränslepumpen på kamaxeln, med de medföljande skruvarna. Låsa dem på plats med låsskivorna.
7

Montera speciella växellådskåpan drive timing, med de medföljande distanserna. Glöm inte de små distanser eller växeln slår luckan. Installera dem på normalt sätt med RTV på packningarna. Montera oljetråget. Montera oljepumpen, med .002 tusendelar för en guide för att placera den på rätt sätt.
8

Montera vevaxeln locator pin. Installera harmonisk balansaxel och speciell remskiva. Installera den nya vattenpumpen och den speciella remskiva och rem.
9

Installera den nya bränslepumpen och linjer följt av den nya distributören. Bestäm övre dödläget på cylinder nummer. Leta rotorn så den pekar mot nummer ett tändstift tråd terminal. Installera det nya grenröret Edelbrock intag.
10

Installera Edelbrock förgasaren med ett värmeavledande hyperboliska blocket. Installera resten av delarna, inklusive den manuella bränslepumpen och de headers i normalt sätt. Vid inställning av timing, går motorn bäst med 15 grader av mekanisk förväg och inte över 29 grader av total förväg. Det verkar lite lågt, men det är vad GM har bestämt sig för att vara den bästa effektområdet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60391.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.