Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en 1992 Corolla CV Axel

A 1992 Toyota Corolla använder ett par axlar kallas halfshafts att ansluta hjulen till transmissionen. Vid båda ändarna av dessa axlar är CV lederna som tillåter axlarna att rotera ännu röra sig med suspensionen upp och ner. CV lederna omfattas av stövlar som kan riva, vilket gör att lederna försämras. Om en av dina axlar behöver underhåll, måste du ta bort den från Corolla, vilket borde ta en timme att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
8 mm bult
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
mekaniker tråd
glidhammare
Linje skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

parkera din Corolla på en nivå, stenlagd yta och sätta på parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på hjulen med ett däck järn. Lyft framsidan av Corolla med en domkraft och sätta pallbockar under domkraften punkter på sidorna av bilen. Ta bort muttrarna helt från hjulen med däck järn och sedan dra dem utanför bilen.
2

Ta bort bromsoket med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Avlägsna bromsok från bilen och stödja den av den främre stöttan med mekaniker tråd. Dra tjocklek av av den främre knoge. Om det behövs, gänga en 8 mm bult i den gängade ytan på framsidan av bromsok och drag fast med 3/8-tums Ratchet och uttag att smälla av rotorn från knogen.
3

Unbolt fästplattan nötter från insidan av drivaxeln med den 3/8-tums harskramla och ingångar. Ta bromsen linje från främre hjulupphängningen med en linje skiftnyckel.
4

Bifoga en glidhammare till mitten av axeln. Använd glidhammare att ta bort axeln från växellådan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61379.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.