Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar broms rotorer på en 95 GMC Safari

De broms rotorer på GMC Safari är en viktig del av bromssystemet. Du kan inte stoppa utan dem. Om de har skada, såsom spår i ytan, rotorerna inte är effektiva. Oavsett anledningen till att du behöver ändra rotorerna, skall du byta ut bromsbeläggen samtidigt. Om du försöker använda gamla bromsbelägg med nya rotorer, kan du orsaka skada på rotorerna. Arbetet tar bara ca 30 minuter för varje hjul. Saker du behöver
Automobile jack
Stoppklossar
rörtång
buntband
Hylsnyckelsats
Tänger
Skruvmejsel
Wheel fett
Tvingfäste

Visa fler instruktioner
1

Park GMC på en plan yta och av tändningen. Ställ in stoppklossar bakom de bakre hjulen på fordonet. Lyft den främre änden av Safari på den sida du kommer att börja med. Placera en pallbock under Safari nära fästpunkten. Avlägsna muttrarna använder rörtång och ta av hjulet från minibuss.
2

Lossa låspinnarna på bromsoket med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Dra bromsok bort från hjulaggregatet. Kasta bromsbeläggen. Säkra bromsok till staget med en tråd slips. Låt inte bromsoket hänga med broms slang eller du kommer att sträcka och skada den.
3

Bänd fettet locket från hjulnavet med skruvmejseln. Ta bort sprinten från axeln med hjälp av tång. Avlägsna spindeln muttern med en skiftnyckel. Dra den platta brickan från axeln. Dra hjullagren från axeln. Var försiktig så att du inte tappar lagren eller du kommer att skada dem.
4

Avlägsna rotorn från navaggregatet och kassera den. Sätt den nya rotorn på plats på axeln. Installera hjullagren och sedan placera den platta brickan på axeln. Montera spindelmuttern och dra åt den med en skiftnyckel. Installera en saxsprint, sedan sprida isär den med tång.
5

Force tillbaka kolven i bromsoket huset med hjälp av C-klämman. Klipp av tråden slips säkra bromsok till fjäderben med tång. Placera de nya bromsbeläggen i bromsoket. Placera bromsok på monteringsvagga och dra åt låspinnarna med socket och ratchet. Sätt hjulet på Safari och dra åt muttrarna med rörtång.
6

bort stödbenet från under GMC. Sänk Safari till marken. Upprepa proceduren på de andra hjulen. När projektet är färdigt, pumpa bromsarna flera gånger att korrekt sits bromsbeläggen på rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58973.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.