Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Ändra Chevy Trailblazer Bromsbelägg

Chevrolet Trailblazer infördes 2002 och ersatte Blazer. Bromsen konfigurationen var densamma som Blazer, och liksom de senare modellen Blazers, presenterade Trailblazer antingen bakre trumma eller skivbromsar. Byte av bakre kuddar på ansökningar skivbroms sysselsatt ett liknande förfarande som framsidan, men de bromsok och trampdynor är mycket mindre, eftersom de ger bara 20 procent bromskraft. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
Lug nut skiftnyckel
Bromsvätska hävert
Bromsvätska
6-tums C-klämma
Metalltråd
Ratchet och hylsnyckelsats
3/8-tums hex-head uttagsadapter
Replacement pad ställa
Silikon broms smörjmedel
Liten stålborste
Anti-squeal bromskloss spraya
Momentnyckel och uttag ställa
Visa fler instruktioner
1

Använd en broms hävert för att ta bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern, och sedan tillbaka locket.
2

hjälp av en domkraft och pallbockar, lyfta och stödja axeln som du byter dynorna. Var noga med att först knäcka muttrarna lösa 1/8 av ett varv med en klack skiftnyckel eller liknande verktyg. Ta bort muttrarna och sedan hjulen när Trailblazer är axeln är lyft och säkert stöd.
3

Placera en 6-tums C-klämman över bromsoket så drivaxeln av klämman är på den bakre plattan av den yttre dynan och den övre delen av klämman är på insidan av okets hus. Dra åt klämman långsamt att dra tillbaka bromsok kolv helt i hålet. Ta bort klämman.
4

Dra ut de två bromsok bultar med en spärr och 3/8-tums hex-head socket adapter. Avlägsna bromsok, och stödja den till suspensionen med metalltråd. Avlägsna den inre dynan och den kvarhållande fjädern, då den yttre dynan. Ta bort bussningar och hylsor. Rengör och smörj bussningar och hylsor med en liten stålborste och silikon bromsen smörjmedel, och sedan installera om dem i bromsoket.
5

Spray fästplattorna för de nya kuddar med anti-squeal bromsbelägg lösning och låta ett par minuter att bli klibbig. Inspektera rotorn medan du väntar. Om skårade, värme-spotted eller kraftigt korroderad, byt. Tvåhjulsdrift modeller har en lagerrotom, medan de fyra-hjulsdrivna modeller använder en knock-off rotor
6

Sätt hållarfjädern på inombordsmotorer pad,. Sedan installera inombordsmotorer pad in bromsoket. Fäst utombordaren pad på tjocklek, och böj flikarna om det behövs. De flesta kvalitet kuddar kommer att innehålla förböjda flikar för de yttre dynorna. Placera bromsok och kuddar över rotorn, och sedan tillbaka och dra åt bromsok bultar.
7

byter hjulet och lug nötter och dra åt muttrarna spola med hjulnavet.

8

Upprepa steg 3 till 7 för det motsatta hjulet.
9

Vridmoment muttrarna på 100 foot-pounds med en momentnyckel och uttag när Trailblazer är tillbaka på marken. Pumpa med bromspedalen tills den känns fast, sedan kontrollera och justera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Lägg endast ren bromsvätska att fylla huvudcylindern. Sätt tillbaka locket och provkörning av Trailblazer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57427.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.