Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Tjänsten Advisor Definition

Om du någonsin tagit din bil till en bilhandlare eller garage för reparationer, det finns en god chans att du interagerat med en tjänst rådgivare. Tjänsten rådgivare är typiskt kontaktpunkt för kunden och övervakar alla aspekter av din bil reparation. Service rådgivare är oftast erfarna mekaniker som besitter stark kommunikation och social kompetens. Funktion

service rådgivare ordna en tid för dig att ta med din bil för reparation. När en mekaniker har diagnostiserat problemet kommer rådgivare rådgöra med om det bästa tillvägagångssättet och skriva reparation ordning. När reparationerna är klara, kommer rådgivaren meddela dig och bearbeta försäljning transaktionen. Han kommer också att ge några särskilda instruktioner eller tecken att titta efter för att se till att problemet har åtgärdats.
Fördelar

kompetent service rådgivare nytta för kunden genom att kunna förklara komplicerade bilreparationer i enkla termer och genom att rekommendera sätt att göra reparationerna så billigt som möjligt. Advisors gynnar också deras arbetsgivare genom att erbjuda utmärkt kundservice och genom att generera ytterligare intäkter genom att sälja fler tjänster. Till exempel, om en kund kommer med sin bil för att få däcken roteras, kan tjänsten rådgivare också påminna henne om att hennes bil är också på för ett oljebyte.
Expert Insight

serive rådgivare shoulld vara mycket kunniga om alla märken och modeller av bilar som säljs på hennes återförsäljare. Om hon arbetar för ett garage som tjänster alla typer av fordon, kommer hon att behöva en bredare kunskapsbas. Oavsett hennes arbetsgivare, måste hon kunna råda kunderna om hur man håller sina fordon fungerar korrekt och säkert.
Utbildning

service rådgivare normalt börjar som mekanik och blir tjänsten rådgivare baserade på att visa en stark mekanisk förmåga och solida människor färdigheter. Utbildningen kan erhållas genom kurser vid anläggningar, såsom Automotive Management Institute, som också erbjuder online-kurser. En tjänst rådgivare utbildningen kan inkludera kurser i telefon färdigheter, förbereder reparation order, säljteknik och hur man handskas med besvärliga kunder.
Varning

Även om de flesta tjänster rådgivare är ärlig och verkligen måna om att sköta ditt bästa, som med en position där intäkter ingår provisioner och /eller bonusar, skrupelfria individer är ute. Om din reparation uppskattning verkar över gränsen eller innehåller objekt som inte gäller ditt specifika problem, bör du överväga att ta bilen för en annan beräkning på en annan butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60247.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.