Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Chevy Double Hump Heads specifikation

General Motors identifierar sina små block Chevy topplock med både gjutning siffror och gjutning märken. "Double-puckel" huvuden påträffades på många av sina högpresterande motorer under 1960 och början av 1970. De var tillverkade med större insug och avgas volymer port och ventiler för perioden, och motorer med dem hade utgående betyg av mer än 350 hästkrafter. Även om det finns variationer bland dem, några huvuden med olika gjutning märken presterade bra. Tall Dubbel-Hump Casting Marks
p Det finns två gjutning varumärken med två pucklar - en högväxt man och en kort. Huvuden med högre gjutning varumärket producerades i fyra höljen. Gjutning siffror hade typiskt sju siffror, och huvuden var allmänt erkänd av de tre sista siffrorna. Huvuden med höga gjutning märken identifierades som 291 -, 461 -, 461X-och 462 gjutgods och inte ha tillbehör bulthål. Insug /avgasporten volymerna var ca 170cc och 64cc och ventil diametrar var antingen 1,94 och 1,5 eller 2,02 och 1,6 inches för intag /avgas. Brännkammare var typiskt 62 till 64cc och gav högre kompression. Dessa huvuden hittades på Chevy high-hästkrafter 302, 327 och 350 CID motorer, inklusive bränsleinsprutning 327s, varifrån de fick smeknamnet "fuelie huvuden."
Korta Dubbel-Hump Casting Marks

Heads med korta dubbel-puckel gjutning varumärkena har använts i senare högpresterande SBC. De flesta av dessa huvuden hade tillbehör bulthål och identifierades med gjutning nummer som slutar på 186 eller 492. De användes från '68 till '72 på 302 CI Z-28 motorer samt '70 genom '72 i LT-1 350 CI Corvette/Z-28 motorer. År 1971 var brännkammare ökat till 72cc till lägre kompression, men andra specs var generellt densamma som huvuden med höga gjutning märken. Addera ditt nuvarande tillämpningar

Dubbel-puckel huvuden var populära prestanda uppgraderingar för motorer som inte var utrustade med dem och är i hög efterfrågan i dag i racing applikationer där fabriken huvuden krävs. Dessa gjutgods blir också svårare att hitta för entusiaster samlare bil som behöver fabriken rätt komponenter med matchande ID-nummer. För prestanda applikationer, det finns andra GM gjutgods som har liknande specifikationer. De "041" heads jämföra positivt men '96 till '01 GM L-31 5.7L Vortec huvuden är i mycket större utbud, fortfarande tillgänglig från GM och flöde bättre än även de bästa dubbel-puckel huvuden.

Aftermarket huvuden

"lure" av den dubbla puckel huvuden har varit deras prestanda potential och nostalgi. På grund av den minskade tillgängligheten av dessa fabriksinställningar GM prestanda gjutgods, började eftermarknaden tillverkare levererar Extra huvuden för SBC på 1980-talet. Kostnaden för rekonditionering OEM huvuden kan vara hög och prestanda potential kommer vanligtvis fortfarande inte når upp till de flesta eftermarknaden ersättare. Idag, många eftermarknaden val finns tillgängliga som är kostnadseffektiva och bättre resultat substitut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60966.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.