Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY: Honda Accord Frambroms

Honda Accord främre bromsarna är skivan och bromsok bromsar som fungerar genom att komprimera bromsbelägg mot en metall rotor skiva för att skapa friktion och stanna fordonet. Med tiden båda bromsbeläggen och rotorn kommer att bära och behöva bytas ut. Typiskt bromsbeläggen är de första att gå och kommer att behöva bytas ut oftare än skivrotorn. Delar som behövs

Den enklaste typen av broms jobb handlar om att ersätta dina bromsbelägg. För mer slitna bromssystem kan du behöva byta ut eller reparera din skivbromsrotorn. Oavsett skick din bromssystemet processen är likartad.

Du behöver skiftnycklar, en rörtång, en C-klämma, en domkraft och pallbockar att göra en främre broms jobb på din Honda Accord. Du också behöver kuddar ersättningsbromsbelägg och bromskloss smörjmedel.
Inspektera bromsar

Park din Honda Accord på en hård plan yta, lägg i parkeringsbromsen och plats en kloss under bakhjulet för att se din bil rullar inte när du arbetar med den. Höj den främre delen av bilen och placera pallbockar under framaxeln. Sänk bilen på pallbockar och kontrollera att bilen är stabil och vila på pallbockar stadigt och rakt. Använd rörtång för att ta bort de främre hjulen och ställ dem åt sidan. Vrid ratten hela vägen till ena sidan för att göra det lättare att komma åt bromsoket.

Kontrollera bromssystemet. Titta efter slitage på bromsrotorn skivan och för eventuella läckage från dina bromsslangar eller tjocklek. Om bromsrotor är smidig och det finns inget läckage, sedan en enkel bromskloss byte brukar vara allt du behöver. Om rotorn är sliten, kan det behöva bytas ut eller bearbetas slät. Om dina bromsok läcker de behöver bytas.
Ta Pads
start på

genom att ta bort de två bromsok bultar. Placera din C klämma runt oket och dra sakta för att släppa spänningen på bromsbeläggen mot rotorn skivan. Detta gör det möjligt bromsok att dra bort från rotorskivan som ger tillgång till bromsbeläggen. Ta bort de gamla bromsbeläggen betalar uppmärksamhet till placeringen av shims.

Place de nya bromsbelägg på plats i bromsok med shims. Placera bromskloss smörjmedel på bromsklossarna. Skjut försiktigt bromsok tillbaka på rotorn skivan och ersätta bultar. Ta C-klämman och bromsbeläggen kommer sits mot rotorn skivan. Upprepa proceduren på den andra sidan av Accord. När båda sidorna är klara, montera dina däck och sänka din bil utanför på pallbockar. Slutligen, pumpa din bromspedalen några gånger och kontrollera bromsvätskebehållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57559.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.