Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Typiska platser för Sprickor i topplock

Med rätt skötsel och underhåll, bör din motor fortsätta att verka för tusentals miles utan att uppleva en spräckt topplock. Den vanligaste bevis på att din motor har utvecklat ett cylinderhuvud spricka är en oväntad förlust av frostskyddsmedel. Cylinderhuvuden kan spricka på flera ställen, bland annat på området mellan ventilsätena, i och runt avgasportar och de områden som är förknippade med förbränningsrummen. Combustion Chamber Sprickor

Det bästa sättet att kontrollera ett cylinderhuvud för sprickor är att använda färgämnet testning eller lufttryck test. Men innan ett huvud till butiken, det finns en definitiv indikatorer kan du se att bevisa din topplocket är sprucket. Inspektera områden runt förbränningsrummen för frånvaron av kol ackumulering. En avsaknad av sot runt förbränningsrum och avgasportar är ett säkert tecken på att läcka kylarvätska har städat bort kolet.
Valve Seat Sprickor

En av de vanligaste område för sprickor på cylinderhuvuden är området i och runt inlopps-och avgas ventilsäten. Ventilsäten kan spricka och tillåta metallstycken falla ner in i cylindern, vilket orsakar katastrofal skada på kolvar. Tillsammans med ventilsäten, kan sprickor uppstår i vattenmantlar associerade med cylinderhuvudet däck. Cylinderhuvudet däck är den yta som vilar på topplockspackningen. Överhettning som leder till topplockspackning misslyckande kan orsaka sprickor i detta område.
Head Bolt Hole Sprickor

Under din inspektion för sprickor i topplocket, gör inte glömma området runt hålen head bolt och ventilstyrningar. Bultar håller huvudet ner mot blocket och erfarenhet extrem stress som topplocket går igenom tusentals uppvärmning och avkylning. Ventilstyrningar upplever också svår stress som ventilerna rör sig upp och ner flera tusen gånger per minut. Varje motor överhettning eller brist på smörjning i ventilstyrningen området kan orsaka sprickor att utvecklas.
Insugningsrör Sprickor

Ett orosmoment är den yta på vilken intaget grenröret sitter och tillhörande vatten hamnar jacka. Topplock spricka på detta område när motorn är överhettad, vilket tillåter motorns kylmedel att läcka ut på toppen av motorn. Andra förhållanden som leder till topplock sprickbildning är fabrikationsfel, motor överbelastning och utmattning. Det bästa sättet att förhindra topplock sprickor är att upprätthålla korrekt kylvätska nivåer och aldrig dragande eller dra en större belastning än du motorn var avsedd för. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62281.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.