Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar för avluft Läckor i en 2000 Tacoma

Avgassystemet på en Toyota Tacoma tar gaserna som skapas av motorn och ger dem en väg att gå ut genom baksidan av lastbilen. Om detta system får en läcka någonstans i avgassystemet, kunde man höra ett irriterande ljud från systemet. Mmore viktigare, kan du läcka också giftig gas i lastbilens förarhytt. För att lösa problemet, måste du först hitta avgas läckan. Detta kan ta lite tid, men det kan göras med ett fåtal verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Starta Tacoma med nyckeln i tändningslåset. Pop huven. Lyssna noga för ljudet av luft läcker genom ett litet hål, eller en skakningsmekanism ljud från avgaserna som kommer ut ur hålet. Försök att avgöra var det är eftersom det kommer att hjälpa dig att lokalisera problemet.
2

Shine ficklampan under huven på avgasgrenröret och den första halvan av avgassystemet. Leta efter svarta sotavlagringar nära eller på avgassystemet, vilket är tecken på ett avgassystem läckage.
3

Lyft trucken med domkraft och lägg den på fyra pallbockar placerad högt nog att du kan passa under lastbilen. Shine ficklampan utmed längden av avgaserna igen, och leta efter kolavlagringar eller hål i avgaserna. Leta efter rostiga inlåning liksom, som hål i avgaserna normalt öppna upp runt rost. Lyssna efter läckor i avgassystemet liksom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61950.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.