Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Neon EGR ventil ersättning Instruktioner

The Neon - tillverkas av Chrysler, som säljs av Dodge och Plymouth återförsäljare, och drivs av en japansk-tillverkade motor - fångat den amerikanska kompakta bilmarknaden med livliga prestanda och iögonfallande design när det var infördes 1994. The Neon, liksom de flesta moderna bilar är utrustade med en avgasåterföring (EGR) som returnerar oförbränt bränsle till förbränningsrummen. Medan den avgasåterföringsventil var inte en del av Neon känd för misslyckande, eftersom det gjorde lite märkbar påverkan på prestanda, är Neon avgasåterföringsventil tjänsten ofta förbises. Du kan ersätta din Neon EGR ventil på egen hand om du vet vad du gör. Saker du behöver
Wrench in
3/8-tums Hylsnyckelsats
Skruvmejsel-set
ersätter EGR-ventil
Visa fler instruktioner
1

Parkera din Neon på en plan yta. Stäng av motorn. Öppna Neon huva. Låt Neon motor coolt. Ta bort hållaren muttern som håller plenum luftintaget (det är ett hus formad till rutten luftflöde) leder till luftfiltret bostäder. Ta bort luftfiltret, luftfilterhuset och Flex slangen som leder från huset till gasspjället. Borttagning är främst en kick-off-och-ut-processen, med undantag av att lossa en slangklämma på gasspjället.
2

Lokalisera avgasventil avgasåterföring, nu utsatt, genom att hitta en liten, böjda röret börjar vid avgasgrenröret och slutar vid ventilen. Lossa två bultar som är förenade detta rör till ventilen, med hjälp av försiktighet för att spara den värmebeständiga packning som ofta utelämnas som del av en ersättningsventil köp. Addera 3

Ta bort de två ytterligare bultar håller ventilen till insugningsröret. Avlägsna vakuumslangen som är ansluten till ventilen. Se till att det inte finns några avbrott i någon av vakuumslangar associerad med ventilen eller vakuumet omvandlaren, en rund enhet med elektriska ledningar och vakuumslangar bifogas, varav en bör anslutas direkt till ventilen. Det är kommunikationen mellan givare och fordonet huvuddatorn att reglera vakuumflödet. Utan denna intakt, kommer avgasåterföringsventil fungerar inte.
4

Installera den nya EGR-ventilen och dra åt de två bultarna, var noga med att inte över-dra åt dem, strippa aluminium gängorna. Montera vakuumslangen, matarröret och packning, och luftfiltret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60817.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.