Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Bromskloss Problem

Bromsbelägg är en mycket viktig del av ett fordons bromssystem. Även om relativt billig och lätt att installera, bromsbelägg ger den huvudsakliga bromsningen av fordonets bromssystem. När bromsbeläggen utvecklar problem, kan de äventyra effektiviteten och funktionaliteten av hela bromssystemet. Vad som följer är en lista över de vanligaste problemen bromsbelägg. Bromsdamm

Alla bromsbelägg, oavsett typ, producera broms damm när pauser tillämpas. Även en normal del av bromsbeläggens slitage, bromsdamm, särskilt i stora mängder kan störa normal bromsfunktion, orsaka broms buller och gör hjul och däck smutsiga. Addera Vibration

Även om det är vanligt för de flesta bromsar att uppvisa små mängder rörelse och /eller vibration när man bromsar, kan stora mängder bromsbelägg vibration begränsa bromskloss väggrepp och även orsaka överdriven broms buller.
Addera Cracking

Även bromsbelägg slitage och blir tunnare med tiden, kan bromsbelägg, speciellt kuddar som är defekta och /eller av låg kvalitet, utveckla sprickor i deras ytor , vilket kan leda till bromsbelägg sönder och /eller misslyckande.
Glasning

Bromskloss inglasning uppstår när bromsbelägg förlorar sin ruggade, poröst hölje och istället utveckla en slät, polerad beläggning. Denna typ av bromsbeläggens kondition minskar den totala stoppa förmåga genom att minska mängden friktion att bromsbeläggen kan tillämpas på den snurrande bromsrotorn.
Överhettning

När bromsbelägg överhettas, kan de bli mjuk och svampig, ett tillstånd som gör dem mer mottagliga för brytning och /eller fjällning, och minskar bromskraften. Även om de flesta bromsbelägg är gjorda för att tåla svåra temperaturer, många billigare kvalitet bromsbelägg är benägna att överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57251.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.