Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakre bromsoken

Bromsok är stora kolvar som drivs av ett fordons hydrauliska kraftsystem. När en föraren aktiverar bromsen, expanderar hydraulsystemet kolven, vilket gör att bromsbeläggens smörgås bromsrotorn, vilket orsakar en fordonets hjul att sluta snurra. Skjutmått varar i allmänhet ett fordons livstid, men ibland, på grund av en citron del eller en bilolycka, mätmarkörerna behöver bytas. Byta bakre bromsok, eller någon bil bromsok, rekommenderas för personer med fordonsindustrin erfarenhet. Saker du behöver
Breaker bar spärr
Lug socket
Hydraulisk Pair lyft
pallbockar
set Insexnyckel
Tänger
C-clamp
Aftermarket bakre oket
Kompatibla bromsvätskebehållare
Kabelklämmor
Visa fler instruktioner
ett kvarter

rum under framdäcken på båda sidor för att förhindra att fordonet rullar samtidigt lyfts. Använd breaker bar och klack uttag för att bryta loss klackarna på bakhjulen. Rulla den hydrauliska lyften i den bakre delen av fordonet och lyft på en strukturell synpunkt. Placera domkraften står i struktur poäng och lägre hissen tills fordonets vikt fördelas mellan hissen och pallbockar.
2

bort klackarna från navet bultar och rum inne i hjulen. Skjut hjulen under fordonet för extra säkerhet. Använd insexnyckeln set för att ta bort bromsok fästbultarna och dra bromsok från de bakre rotorerna. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket.
3

Pop öppna huven och leta reda på behållaren bromsvätska. Ta av locket och använda kabelklämmor för att stänga bromsok fluidumledningen slut på bromsok, oftast i toppen. Dra vätskeledningen off av tjocklek genom att avlägsna hållarklämman med en tång - lite vätska skulle läcka från linjen. Fäst vätskeledningen till nya bromsok och säkerställa att den är säker. Sätt tillbaka hållarklämman över vätskan linjen efter att bifogas.
4

Placera bromsklossar till nya bromsok och säkra dem med pad clips. Använd C-klämman för att trycka kolven öppna, om det behövs. Skjut bromsok tillbaka på den bakre rotorn och fäst med hållaren bultarna. Sätt tillbaka hjulet och dra åt klackarna. Avlägsna domkraften och släppa hissen. Kontrollera din bromsvätskenivån och lägga något om det behövs, sedan tillbaka locket bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58793.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.