Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar rotorer på en Toyota Land Cruiser

Även om det kan verka som ett stort jobb, kan ändra broms rotorer på din Toyota Land Cruiser göras ganska enkelt. Om du har alla nödvändiga verktyg och reservdelar, kan du fylla i det här hela jobbet om en timme och spara en anständig summa pengar genom att inte ta den till butiken. Se bara till att du börjar med ersättning rotorer som är utformade specifikt för din årsmodell av Land Cruiser. Saker du behöver
4 ersättare rotorer avsedd för din årsmodell
Ordet jack Sida 2 pallbockar Sida 2 stoppklossar
Däck järn
Hylsnyckel
Twine, nylon band eller twist band
Visa fler instruktioner
1

Park Land Cruiser på en plan yta och placera den i "Park." Kontrollera att rattstången inte är låst.
2

Sätt ett hjul chock bakom vart och ett av framdäcken. Enligt en fast
3

Skjut din domkraft delen av den bakre ramen och jack bilen upp tillräckligt högt för att tillåta dig att glida två pallbockar under den. Sätt en pallbock under varje sida av den bakre ramen, sedan sakta ned fordonet av domkraften och på läktaren. Dra jack bort från bilen.
4

Ta bort alla muttrarna på vardera av de två bakhjulen med ett däck järn, dra sedan båda hjulen av för att exponera de rotorer och bromsok.

5

Lokalisera de två stora bultarna på baksidan av varje bromsok, ta sedan bort alla dessa fyra bultarna med en hylsnyckel. Dra inte bromsok bort av bromsok fästen direkt.
6

Ta lite garn, nylon band, slipsar twist eller någon annan typ av slips och rem varje lös bromsok till undersidan av korgramen. Detta är bara tillfällig, och är bara att se till att bromsok inte dingla med bromsledningarna, vilket kan skada dem.
7

Pull både bromsbelägg ur vardera av de två bakre bromsok fästen .
8

Lokalisera de två fästskruvarna på baksidan av varje bromsok montering, ta bort dessa med en hylsnyckel. Dra fästen bort av rotorerna när skruvarna har tagits bort.
9

Dra båda bakre rotorerna från ratten spindlar.
10

Slide två av de nya rotorerna på de två bakre hjulet spindlar.
11

tillbaka bromsok fästen. Dessa bör fortsätta i ungefär samma ställe som de installerades på de gamla rotorer. Dra åt de ursprungliga bultarna med en hylsnyckel.
12

tillbaka de fyra bromsbelägg i bromsok fästen. Om du också byta till nya bromsbelägg vid denna tid, använd dem istället.
13

Knyt varje bromsok från ramen en i taget och installera dem på toppen av bromsok fästen med den ursprungliga bultar och din hylsnyckel. Se till att bultarna är monterade tätt.
14

Byt båda bakhjulen och dra ner alla sina muttrarna med din däck järn.
15

Sätt golvet jack tillbaka under den bakre änden och jack bilen tills det lyfter av domkraften. Dra jack sticker ut och långsamt släppa trycket på domkraften tills alla fyra hjulen är tillbaka på marken.
16

Flytta stoppklossar från framhjulen till bakhjulen och upprepa hela processen på den främre rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57196.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.