Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man berättar skillnaden mellan en Bäring till Grease & One Inte Fett

Flera typer av lager finns i maskiner, motorer och annan utrustning. De två vanligaste är vanligt och rullager. Medan alla glidlager använder antingen olja eller fett för smörjning, rullager finns med en fett-för-livet alternativet, sälar hålla fettet i lagret buren, och kräver ingen ytterligare smörjning under deras funktionsdugliga liv. Open-face och skärmade lagren, å andra sidan, kräver rutin fett tjänsten att vara funktionsduglig. Instruktioner
1

Titta på programmet där det bärande fästen. Om lagret åkattraktioner inom en pivot-punkt, såsom framaxel en ridning gräsklippare, lagren är vanligt. Ett glidlager är helt enkelt en mässing eller brons hylsa som rider på en axel för att minska friktionen mellan rörliga delar. Smörj glidlager ofta för att bibehålla en frisk film av smörjning mellan glidlager och axeln.
2 kullager

Grease är bosatta i ett lager hålrum försedd med en smörjnippel. En gräsklippare klingspindel är ett exempel på ett lagerhus som innehåller en smörjnippel för att möjliggöra fett tjänsten. Dessa lager är i allmänhet öppna ansikte typ, vilket innebär att de rullande elementen är synliga.
3

Rena lagren innehåller tätningar för att behålla sin ursprungliga fett, men inte fetta dem. Lager finns i fett-för-livet tillämpningar, såsom i fläktmotorer på luftkonditioneringar och kylskåp, varar i flera år om de hålls rena. Inte nog med att behålla de sälar fett i lagerhusen, men tätningarna hindrar nytt fett tränger insidan av lagret. Dessutom ger förseglade lagerapplikationer inte ett medel för att smörja t.ex. en extern smörjnippel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60967.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.