Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar Bakre Skor trumbroms för en 1992 Ford F150

Även om 1992 Ford F150 presenterade skivbromsar bak på vissa modeller, var det mer vanligt tillverkas med bakre trumbromsar. Bakre trumbromsar och skor består av många intrikata fjädrar och hårdvara för att hålla bromsbacksatser tillsammans. Aggregaten täcks sedan och innehöll av bromstrumman. När bromspedalen trampas ner, hålen i de hydrauliska hjulcylindrarna sträcker sig utåt och skjut friktionsmaterialet av skorna mot den inre ytan av trummorna. Bakre trumbromsar endast står för upp till 25 procent bromsförmåga för fordonet. Saker du behöver
Tire blockerande kil
Däck järn
Ordet jack och jack står
Bromskit sko verktyg, inklusive justering sked, nedhållarfjädern verktyg och broms tänger våren
4 - tums tunn-skaft skruvmejsel
Penetrerande bespruta
Hammer
Broms /delar rengöringsspray
Smärgelduk
Hög temp antikärvningsmedel
Byte bromsbackar set
ersätter hårdvara /våren satt
Torque Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Placera däcket blockerande kil framför en av de främre däck. Kontrollera att parkeringsbromsen inte är off, om det är på det kommer att hindra dig från att ta bort de bakre trummorna. Kontrollera att F150 är i växeln eller i parkeringsläge.
2

Knäck klackarna muttrar löst på båda bakhjulen med däck järn. Lossa dem inte mer än en moturs halvt varv.
3

Hoist bakaxeln med domkraft och sedan placera domkraften under bakaxeln. Sakta sänka domkraften tills axeln är uppburen på läktaren. Placera domkraften under bakre differential och lyfter den uppåt tills den får kontakt med nedre differentialhuset, men tänk på att inte höja den högre än stödbenet stöd.
4

bort de bakre muttrarna och sedan däcken på båda bakhjulen.
5

bort trummorna genom att dra dem. Om de inte lossnar sedan hitta gummipluggen på baksidan nedre delen av fästplattan och dra loss den för hand. Sätt i 4-tums tunn-skaft skruvmejsel och lokalisera stjärnan-hjulet skaderegleraren fästklammern. Skjut bort klämman från star-hjul justering med skruvmejseln och använd sedan justera sked från trumbroms verktygslåda för att vrida justerskruven tillbaka till avtal bromsbackarna. Vrid justeringsskruven tre eller fyra varv och försök att ta bort trumman. Om trumman ändå inte kommer att lossna, fortsätter du till Steg 6. Om det inte lossnar, fortsätt till steg 7.
6

Spray genomträngande spraya runt ytorna center parning av trumman och navaxelns. Det tar några minuter för att låta sprayen sjunka in Strike ansiktet på trumman med en hammare kraftigt i syfte att chocka trumman från navet. Rust, bromsdamm och andra korrosiva gör ofta trummorna stick hjulnaven. Om det behövs, när trumman är fri från navet, gå tillbaka till steg 5 om trumman är fortfarande fast på skorna. Ta båda bakre trummorna, men sedan bara ta bort och ersätta den ena sidan av bromsbackarna i taget. Om det behövs, kan du hänvisa till vår-och hårdvara anslutningar i den sammansatta uppsättningen av skorna när du byter den andra sidan.
7

Dra spaken, kabel och automatisk justering våren ned nära den bakre för att häkta av pivot kroken från ankarhålet i den sekundära skon (mot den bakre delen av trucken) plattan. Ta justerskruven våren och spak.
8

Avlägsna gymnasial sko våren från ankaret med hjälp av tång bromsback. Placera sko våren handtagsspetsen av tången på ankaret och vrid tången mot konturen av karbinhake. När tången tag i kroken, släpp handtaget-tip och krok från ankaret. Upprepa detta för den primära skon ankaret våren och sedan haka loss kabeln ankare och små ankare plattan från ankaret.
9

Koppla hårdvaran kabel guide från sekundära skon och sedan använda nedhållarfjädern verktyg för trumbromsen uppsättning verktyg för att komprimera nedhållarfjädern. Placera ett finger på den nedhållande stift sitter på baksidan av fästplattan för att stödja tappen under sammanpressning av fjädern. Vrid verktyget halvvägs i endera riktningen för att rikta in skåran i nedhållarfjädern bricka till den slitsade huvudet av det fasthållande stift och sedan släppa spänningen på verktyget. Upprepa proceduren för den andra skon.
10

bort länken parkeringsbromsen och fjädern och sedan koppla ur parkeringsbromsen slutet bromsvajern från dess hävarm.
11

Avlägsna parkering bromshandtaget från sekundära skon genom att ta bort spärren och fjäderbricka. Använd hammare och skruvmejsel för att tvinga klippet från lastappen på skon plattan och sedan tillbaka spaken till ersättning sekundära sko platta stift (observera att friktionsmaterial på sekundära skor - ytterskon mot baksidan av trucken - är längre än för de primära skor - innersko mot framför lastbilen) och fäst den med fjäderbricka och fästklammern. Vissa uppsättningar ersättning skor kräver att du för in låsstiften in i de förborrade hålen på de sekundära skoplattoma. Använd en hammare för att slå tappen in, om det behövs.
12

Spray fästplattan med en riklig mängd broms /delar renare spray och låt det torka. Rengör bromsskon poäng platta kontakten på fästplattan (tre per sko) med smärgelduk och sedan applicera ett jämnt lager av hög-temp antikärvningsmedel till kontaktpunkterna.
13

Använd bromsen hårdvara och fjädrar ersättare inställd på att sätta in nya håll-down pins, slitsade brickor och håll-ned fjädrarna behålla bromsbackarna till fästplattan. Använd nedhållarfjädern verktyg för att rikta in hacket av brickan till huvudet på tappen och sedan komprimera fjädern medan du håller tappen från baksidan av fästplattan. Vrid verktyget ett halvt varv tills huvudet av stiftet sitter i spåret av brickan. Gör detta för varje sko.
14

Byt resterande hårdvara och parkeringsbroms kablage i ordning den togs bort. Se den sammansatta sidan om det behövs för korrekt installation av de övriga komponenterna. När du är färdig, låt trumman off för de nyinstallerade skor och hårdvara så att du kan använda den som referens igen, om det behövs.
15

Efter båda valsarna har placerats över skorna och hårdvara församlingar, justera bromsarna genom ventil på den nedre delen av fästplattan med skruvmejseln och justera sked. Vrid star-hjulet framåt några gånger tills det finns en liten dra på trumman när du vrider på trumman för hand.
16

Byt hjulen och muttrarna och dra åt muttrarna i ett stjärna eller korsvis med däck järn tills nötterna håller fälgen ordentligt på navet.
17

Höj uttaget på den bakre differentialen tillräckligt hög för att ta bort de två pallbockar och sedan långsamt sänka jack till marken.
18

Vridmoment muttrarna (återigen i en stjärna eller kors och tvärs patten) med hjälp av vridmoment ratchet inställd på 100 foot-pounds och en kompatibel sockel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58165.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.