Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 22R till en 22RE

Äldre modell Toyota 4Runners från mitten av 1980-talet kom i två modeller med två olika huvud storlekar, 22R och 22re. Den största skillnaden mellan de två typerna av motorer är bränslesystemet. 22R är en modell som körs på en förgasare, medan 22re är ett bränsle insprutas modell. Det primära problemet som gör-det-självare springa in är att få rätt chef för 22re modellen, men att byta ut bränslesystemet är en fråga om att få ledningarna rätt. Saker du behöver
Maskeringstejp
Märkpenna
6 millimeter Allen huvuddrivaren med förlängning
metriska skiftnycklar och uttag
Lödkolv
Visa fler instruktioner

1

Skapa en delar och ledningar lista för swap. Detta är ett arbete som kräver ett omfattande antal delar och har en ganska omfattande kabeldragning projekt i samband med det. Skapa ett diagram i vilket alla trådar och deras källor, eller konsultera kopplingsschemat som medföljde bilen, om det är tillgängligt. Skapa etiketter för varje tråd med en bit maskeringstejp och en märkpenna.
2

Ta intaget från EFI huvudet. De flesta av bultarna är lätta att hitta, med undantag av en hård-till-bulten under termostathuset. Denna skruv måste avlägsnas med ett 6 millimeter Allen huvuddrivaren. Koppla alla kablar dragna till intaget, vilket i princip borde lämna dig med några pluggar och ett kabelnät
3

. Ta bort alla kablar från EFI donator motorn också.
4

Ta bort säkringen panelen från selen för EFI donator. Du kommer att behöva skära bort den delen av befintlig sele. Ta EFI huvudreläet och stift säkring, liksom kablarna som leder till dem.
5

Klipp och skarva kablarna från datorn plug nummer ett. Den svarta och röda kabeln är skarvad i tändningslåset, som är den bruna och vita kabeln. Den röda, gröna och gula ledningen ansluts till O2-sensor, medan den röda och lila tråd är skarvas kontrollera motorn ljus.
6

Skiva trådarna från plugg nummer två till tändningen och starten krets. Den gröna och röda kabeln ansluts till kretsen, medan den gula och svarta kabeln går till tändaren.
7

Klipp och fäst alla trådarna för dator plug nummer tre. Den vita, gröna och röda tråd är skarvad till stopp strömbrytare, medan den svarta, gula och röda kabeln fäster vid fyrhjulsdrift indikator. Fäst den gröna och röda kabeln till varvtalsgivaren på baksidan av mätaren klustret. De återstående trådarna är EFI trådarna. De svarta och röda trådar är de viktigaste EFI reläer som är knutna till lastbilens huvudsäkring panel. Den röda, vita och blå kabel ansluts till gruppcentralen på förarsidan av lastbilen.
8

Fäst givaren EFI i omvänd ordning för hur du tog bort det.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62283.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.