Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorer på en 1997 Honda Accord

Broms-rotor ersättare process på 1997 Honda Accord är annorlunda än de flesta Honda fordon. De broms rotorer är de viktigaste delarna som stoppar fordonet. När bromsarna trycks inåt, komprimera bromsbeläggen insidan av bromsoket till bromsrotorn. När bromsbeläggen fullständigt komprimera till bromsrotorn, kommer fordonet till ett stopp. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
brytjärnet
1/2-tums spärrnyckel
Hylsnyckelsats
bungee rep
Tänger
kulled gaffel
Handhållna slägga
pulperkniv
Nya broms rotorer
Visa fler instruktioner
1

Park 1997 Honda Accord på ett säkert , nivå arbetsyta och öppna huven.
2

lokalisera och ta bort locket från Bromsvätskebehållaren. Reservoaren ligger under bromshuvudcylindern på förarsidan baktill på motorn.
3

Lossa muttrarna på båda framdäcken med rörtång. Ta inte bort muttrarna, bara lossa muttrarna så att hjulet inte kommer att vända när Accord är kapade upp i luften.
4

Skjut domkraften under framsidan av 1997 Honda Accord . Se till att uttaget är direkt under metall tvärstaget som ligger under motorn. Sätt två pallbockar under ramen järnväg direkt bakom varje framhjul. Sänk 1997 Honda Accord så att bilen sitter säkert och jämnt på toppen av domkraften.
5

Finish bort muttrarna från båda hjulen och skjut hjulen från hjulnaven. Börjar på framsidan förarsidans hjul, lokalisera bromsok som sitter på toppen av bromsrotorn. Skjut spett innanför det öppna fönstret ovanpå bromsoket och bända den bakre bromsbelägg mot motorn. Detta kommer att komprimera cylinder insidan av bromsok så att du kan ta bort bromsok från rotorn.
6

Avlägsna de två fästbultarna från baksidan av bromsok med Ratchet och uttag. De två fästbultarna är på de övre och nedre delarna av bromsoket. Vrid åt bultarna moturs för att ta bort.
7

bort bromsoket från bromsskivan. Häng bromsoket till sidan av ramen rälsen med bungee rep. Det är så att bromsoket inte hänger från bromsledningen.
8

Leta kulleden bakom hjulnavet. Kulleden är ansluten till styrspindeln. De övre och undre kulleder måste separeras och styrspindeln måste tas bort för att kunna ta bort de bultar från baksidan av bromsskivan.
9

bort sprintarna från övre och nedre kulleden nötter med tången. Ta sedan bort den övre och nedre muttrarna från de övre och undre kulleder med Ratchet och uttag.
10

Skjut kluven ände kulleden gaffel mellan den övre kulleden. Hammer slutet av kulleden gaffel med handhållna slägga tills den övre kulleden lossnar från styrspindeln.
11

Skjut kluven ände kulleden gaffel mellan den nedre kulan fogen. Hammer slutet av kulleden gaffel med handhållna slägga tills den nedre kulleden lossnar från styrspindeln.
12

Ta bort de fyra låsbultarna varifrån styrspindeln är ansluten till baksidan av bromsrotorn med kuggningen och ingångar. Vrid skruvarna moturs för att lossa. Sedan, ta bort skruvarna från baksidan av styrspindeln. Rotorn kommer att vara löst när du tar bort den sista låsbulten. Sänk rotorn till marken.
13

Ta bort de två flänsskruvarna som håller insidan navet enhet bromsrotorn med Ratchet och uttag. Överför navenheten till den nya bromsrotorn Lägg de två flänsskruvarna och dra ner med Ratchet och uttag.
14

Sätt nya bromsrotorn tillbaka upp till slutet av styrspindeln och infoga de fyra låsbultarna tillbaka på plats. Dra åt låsbultarna ner snäva med Ratchet och uttag.
15

Installera både den övre och undre kulleder. Skruva åt muttrarna igen och dra ner väldigt tight med breaker bar och uttag. Sätt sprintarna tillbaka in i övre och undre kulled nötter och böja sprintarna med tången så att sprintarna inte faller ut.
16

Skjut bromsoket med bromsbeläggen över toppen av den nya bromsrotorn. Matcha de bakre monteringshålen och montera på de två övre och nedre bultar tillbaka till baksidan av bromsok. Dra åt bultarna ned tätt med Ratchet och uttag.
17

Skjut tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna tillbaka på klackarna. Dra åt muttrarna så hårt du kan få dem med rörtång. Följ dessa exakt samma steg för att ersätta bromsrotorn på passagerarsidan.
18

Jack Accord tillbaka upp och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Slutför dra åt muttrarna ner tätt med rörtång.
19

Skruva tillbaka locket på Bromsvätskebehållaren och stäng huven.
20

Veva Accord och pumpa bromsarna fem eller sex gånger för att passa bromsbeläggen till den nya rotorn. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57961.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.