Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är bromsbackar gjorda av?

Bromsklossar spelar en viktig roll i bromssystemet i ett fordon. Bromsbackarna är nödvändigt att manipulera bromsen och orsaka ett fordon att gradvis sakta ner eller stanna plötsligt för en nödsituation. De material som används för att göra bromsbackarna är viktiga för funktionen av skon i förhållande till bromssystemet. Historia

Bromsbackar och bromsbelägg gång var gjorda av material som innehöll asbest. Eftersom asbest är kända för att orsaka cancer och andra allvarliga hälsotillstånd, bytte tillverkarna sina konstruktioner. Vissa bromsbackar och bromsbelägg innehåller nu spår av koppar. Nyare bromsbackar är gjorda med olika typer av gummi som inte skapar skadliga dammet.
Material

när en förare pressar ner på bromspedalen, bromsbackarna på motsatt däck pressas ned på däcken för att bromsa fordonet. Stommen av bromsskon och skaftet och spaken som hjälper trycker bromsbacken mot däcket är gjorda av metall. Metallen underlag av bromsskon är täckt med ett gummi stoppning för att producera friktion när de appliceras på däcket.
Toxicitet

Spår av koppar som finns i gummi av bromsbackar och kuddar är giftigt för vattenlevande organismer. Kopparspåren avklinga bromsbelägg och skor och hamnar i vattendrag, skapar en giftig förorening. Det damm som bildas på däck och bromsbelägg när och bromsbackar slits innehåller asbestdamm.
Tidsplan

tiden kommer bromsbelägg och skor slits . Om metallen uppbackning blir exponerad och kommer i kontakt med däcket, kan däcket punkteras eller slitna. Detta kan resultera i en gradvis utplaning däck eller en punktering när bromspedalen trycks ett nödstopp eller att helt enkelt bromsa fordonet. Perioden en bromsback varar beror på hur ofta bilen körs och hur föraren behandlar fordonets bromsar. Av säkerhetsskäl bör bromsbackarna och bromsbeläggen kontrolleras regelbundet för slitage.
Underhållskontrollerna

Slitna pauser gör ett obehagligt ljud när metallen är tillåtet att gnida mot däcket. Bromssystem i moderna bilar sätts upp med inspektionsluckor för att tillåta förare och fordonsägare att enkelt kontrollera bromsbackarna är slitna. Om du är osäker på hur du kontrollerar dina bromsar, kan du ha ett team av specialister på en bil-underhåll butik eller däck-byte center kontrollera bromsarna för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57449.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.