Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar de främre bromsoken på en 2000 Ford Windstar

De bromsok på Ford Windstar behöver vara i gott skick eller annat du behöver ändra dem direkt, för utan dem, kommer dina bromsarna inte fungerar på rätt sätt. Det är ok att faktiskt pressar ihop bromsbeläggen mot rotorerna att bromsa och stoppa bilen. Tecken på att bromsoken behöver bytas omfattar fordonet "smyga" när du försöker sluta, eller ta längre tid att sluta när du bromsar. Saker du behöver
Turkiet Baster
dräneringskärlet
stoppklossar
Automobile jack
stödbenet
Lug Hylsnyckel
ställa
Wrench in
Två broms slangar
Bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet av Windstar och dränera hälften av bromsvätska från huvudcylindern med Turkiet baster. Huvudcylindern är i brandväggen på baksidan av motorrummet på förarens sida av fordonet. Locket kommer att säga, "Använd endast Dot 3" på det eller något liknande.
2

Placera en uppsättning stoppklossar bakom bakhjulen i Windstar. Höj fordonets front med bil uttaget på sidan som du börjar med. Placera en pallbock under fordonet nära fästpunkten och höja den till ramen. Lossa muttrarna med rörtång och dra hjulet från bilen.
3

bort bromsoket från hjulanordningen genom att lossa de två skruvarna på baksidan av bromsok med en hylsa och spärrskaft. Koppla loss bromsslangen från bromsoket med hjälp av en skiftnyckel. Koppla loss bromsslangarna från den huvudsakliga bromsledningen med en skiftnyckel och kassera den. Du måste sätta nya slangar på bromsok.
4

Anslut en ny broms slang till den huvudsakliga bromsledningen och dra åt med en skiftnyckel. Anslut den andra änden av bromsen slangen till nya bromsoket. Kontrollera att du har rätt tjocklek för den sida av fordonet som du arbetar med. Tjockleken kommer att ha ett "L" för den vänstra och en "R" för höger. Placera nya bromsbelägg i bromsoket.
5

Placera bromsok i monteringsvagga och fäst den genom att dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft. Placera hjulet tillbaka på Windstar och dra åt muttrarna med rörtång. Upprepa proceduren på den andra sidan av fordonet.
6

Lägg färsk bromsvätska till huvudcylindern när projektet är färdigt, och lufta ur bromsledningarna. För att göra detta, har någon pumpa bromsarna flera gånger och hålla dem i medan du öppnar avluftningsventilen på bromsoket för att driva ut luften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59062.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.