Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar trumbroms Skor

trumbroms bak skor bara står för upp till 25% av bromsförmågan hos ett fordon. Med detta i åtanke, de kräver mindre underhåll än främre bromsarna. Men som allt på ett fordon, efter ett tag, kommer de slits och behöver bytas. Det finns en hel del små komponenter som utgör den bakre trumman systemet bromsbackar. Ett bra minne och hand /finger fingerfärdighet kommer också att bidra till att ta bort och ersätta de bakre skorna trumbroms på ditt fordon. Saker du behöver
sko ersätter bromsen satt
Byte set sko hårdvara (returfjädrar, håll-down fjädrar, håll-down stift) katalog Ordet jack och jack står
Lug
skiftnyckel Hammer
Penetrerande sprej
brytjärnet
bromsback injusteringsverktyg (broms sked) katalog Bromsbackar hållarfjäder Tool Review Bromsbackar tång
Smärgelduk
gängsmörja förening
Drum mikrometer
Skruvmejsel Set
Brake clean spraya
Repair manual för specifika fordon
Visa fler instruktioner
1

Ta bort navkapslar av båda bakhjulen och knäcka muttrarna löst med en klack skiftnyckel. Lossa inte muttrarna för mycket med fordonet fortfarande på marken.
2

Lyft den bakre delen av fordonet med domkraft och placera fordonet på pallbockar i en trygg och säker plats för att stödja vikten på fordonet. Ta bort muttrarna och hjul.
3

Avlägsna trumman. Olika fordon använder olika stil trummor. Vissa kan ha fästskruvarna som håller dem till navet. Inspektera navsida på trumman för eventuella kvarhållningsanordningar och ta bort dem innan du försöker ta bort trumman. Vissa trummor bort från den bakre navet genom att ta bort ett dammskydd, spindel mutter, och bäring. Andra trummor sitter helt enkelt över skorna och är lätt bort, även fortfarande, kan bromsbackarna justeras uppåt, vilket gör avlägsnandet av trumman mer utmanande, eller den inre diametern av trumman kan ha en rost ås orsakar trumman för att fånga den skor. De-justering av skor skulle vara till hjälp att använda en sked bromsback genom ventil belägen i stödplattan. Var noga med att hänvisa till en reparationshandbok för din bil för att avgöra hur trumman är fäst vid fordonet. En sista anmärkning om bromstrummor: i vissa fall, kan bromstrumman navet vara rostiga fastnat på bakaxeln navet. För att separera, applicera en generös mängd av den penetrerande olja till korsningen och slå navsida av trumman (aldrig sidan) med en hammare för att "chock" trumman från axeln nav. Ta den andra trumman på samma sätt.
4

Inspektera innerdiameter trummor (men lämna dem på deras sidor för att inte blanda upp dem). Kontrollera om sprickor, scoring, eller ojämnheter på ytan. Mät innerdiametern med en trumma mikrometer och jämföra mätningen till kassering och specifikationer minimum stämplat på navet på trumman. Vid behov, låt trumman påslagen en svarv att dyka upp igen vid behov. Bildelar butiker eller lokala verkstäder kommer ofta göra detta för en nominell avgift så länge trumman är inom måttspec. Om trumman är över måttspec, måste den bytas ut.
5

Inspektera hjulcylindrarna (båda sidor) med en skruvmejsel. Tryck in hålet i cylindern och titta för att se om det återvänder ordentligt. Flytta gummistövlar tillbaka för inspektion av läckage av bromsvätska. Läckande, sipprar eller grep borrningar kräver hjulcylinder som skall avlägsnas. För att göra detta måste cylindern behöver tas bort från stålet bromsledningen anslutning på fästplattan, och bromssystemet att luftas för att rensa luften ut efter byte är klar.
6

Lämna ena sidan av de bakre bromsarna tillsammans som en referens när du tar bort och ersätter den andra sidan.
7

Inspektera skorna. Även om du byter skor, bör du titta på de gamla och hur de ska bevaras till fästplattan. Notera även om den primära skon (mot fordonets främre del) är mindre än den sekundära skon. Även skon horn är av samma storlek, i vissa fordon, är friktionsmaterialet av skon mindre på den primära skon då den sekundära. Inspektera nya skor för att se till att du byter dem på rätt sätt och rätt uppsättning köptes.
8

Avlägsna nedhållarfjädern på den sekundära sko (håller ställdonet parkeringsbroms). Tryck på hold-down stift säkert mot fästplattan med ett finger och placera bromsvajer hållarfjädern verktyget på ytan av våren och tur. I slutet av stiftet har en bredare kortplats som passar ihop med fjädern locket i ett läge som kommer att frigöra stiftet från locket och våren.
9

Ta returfjädrarna hjälp av tång bromsback. I de flesta fall finns det tre olika returfjädrar förbinder de båda skorna tillsammans. Två vid toppen och en vid botten. Läs i reparationshandboken för eventuella variationer för just din bil. Även för fordon med en egen justering kabel, ta bort detta från den sekundära skon.
10

Avlägsna nedhållarfjädern från den primära skon som du gjorde i steg 8 för sekundära skon.

11

bort skorna. Avlägsna parkeringsbromsen stoppbygeln och stiftet (om tillämpligt) från den sekundära sko. Sprid klippet med en skruvmejsel och knacka tappen ur skon med en hammare. Inte alla bakre trummor bromsar har detta alternativ, så se reparationshandboken.
12

Avlägsna justeringsmekanism. Vanligast är en stjärna hjulet skaderegleraren. Notera läget för korrekt utbyte. Separera mekanismen malteserhjulet, rengör den med bromsen ren spray, och applicera ett skikt antikärvningsmedel på gängorna på justerskruven, och lägg den åt sidan. Importera fordon kan använda en kam justerare. Återigen, ta justeraren och rengör noggrant och se till att kammen rör sig. Spraya med penetrerande smörjmedel och arbeta den fram och tillbaka.
13

Spray fästplattan med broms ren spray och sedan använda en bit smärgelduk för att rengöra ytan av skon kontaktpunkter (tre per sko ). Applicera ett lager antikärvningsmedel till kontaktpunkterna.
14

ihop de bakre bromsarna genom att vända på förfarandet. Byt ut de gamla returfjädrar och nedhållarfjäder och stiften med nya. Se till motsatt hjul för referens om det behövs. Upprepa proceduren för den andra sidan, återigen lämnar trumman off på den färdiga sidan som referens.
15

Byt ut trumman och justera skorna upp med bromsen sked. På de importerade fordon med cam justering måste kammen som skall placeras så att trumman för att passa på och sedan aktivera parkeringsbromsen på och av flera gånger kommer själv justera skorna. För justerare malteserhjulet, använd sked tills du kan känna skorna släpar på insidan av trumman. Dra inte justera skorna. Trumman ska kunna röra sig, med skorna dra tillräckligt för att stoppa det innan det vänder ett helt varv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57222.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.