Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du vet att det kuggstångskonstruktion sviktar

Rack och pinion styrning är en vanlig styrmekanism i bilar. Bilens ratt är ansluten till en styraxel som leder till ett drev, en enhet som roterar med ratten. Drevet har tänder som passar in i spåren på ett "rack", som är bokstavligen en bar med spår i det som hjälper till att flytta hjulen i den riktning du anger med din ratt. Även kuggstångsdrivna styrning är ganska tillförlitlig, är det viktigt att känna till tecken på en sviktande system innan det är för sent. Instruktioner
1

Kontrollera om konstiga ljud när du slår på ratten. Detta är en av de första och mest uppenbara tecken på att du behöver besöka en mekaniker. Du ska inte höra något ljud alls när du vrider på ratten. Om du hör ljud, är detta ett tecken på att din kuggstångsmekanism kunde lossa.
2

märke till känslan av ratten. Har det ett generellt "löst" känsla? Om så är fallet, och då får din ratt kontrolleras. Din ratt ska kännas stram och stadig hela tiden, speciellt när man svänger. Om ratten känns lös, kan detta vara en kontrollampa tecken på en dåligt fungerande kuggstångsdrivna systemet. Addera 3

avgöra om det finns en vibration eller shimmy i ratten. Känsla en onormalt kraftiga vibrationer kan indikera andra problem, till exempel problem med däcket justering eller bromsar, men det kan också betyda din kuggstångsdrivna ratten systemet har ett problem.
4

Kontrollera efter läckor. Om din bil läcker vätska, har denna checkat ut omedelbart med en mekaniker. En läcka kan ofta indikera ett problem med kuggstångsdrivna styrsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62237.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.