Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur installerar jag Bakbroms på en '94 GMC Pickup?

De bakre bromsarna på din '94 GMC pickup är servo-stil trumbromsar. Eftersom bromsbackarna expanderas mot bromstrumman, greppa de och försöker följa trummans rotation. Rotationen av de primära sko kilar den sekundära sko mot fästbulten och trumma, vilket orsakar friktion och retardation av trucken. Byte av skorna när de slits ut är en vanlig gör-det-själv bilverkstäder projekt som kräver grundläggande verktyg broms reparation. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Hammer
Tvålvatten
Bromsfjäder verktyg
Broms justering mätare

Visa mer instruktioner
1

Parkera trucken på ett jämnt underlag och blockera båda framhjulen med stoppklossar. Höj bakhjulen med hjälp av en domkraft placerad under mitten av den bakre differentialen och plats pallbockar under båda bakaxlar. Sänk bilen på läktaren för extra säkerhet och support. Ta bort hjulen med en rörtång.
2

Skjut bromstrumman av bakaxeln och bromsbackar. Rengör bromsbackar av med tvålvatten. Om trummorna är rostiga till axlarna, kommer några skarpa slag från en hammare runt den yttre kanten av trumman lossa rost och gör att du kan ta bort trumman.
3

bort returfjädrar som fäster bromsbackarna till fästbulten ligger överst av bromsen fästplattan, med hjälp av en broms verktyg returfjäder från uppsättningen. Placera verktyget över förankringspinnen och vrid den tills den glider fjädern från stiftet. Skjut bar parkeringsbromsen, belägen nedanför hjulcylinder, ut från mellan bromsbackarna och lägg det åt sidan. Slip justeraren vajern förankringspinnen och lägg det åt sidan.
4

Ta bort hold-down fjädrar som fäster bromsbackarna till fästplattan, med en hold-down-fjäder verktyg från bromsen verktyg inställd. Tryck fjädern in med verktyget och vrid det tills det dyker fri från stiftet som passerar genom den.
5

Twist den primära skon och sekundära sko i motsatta riktningar och låta justeraren och lägre ankare våren att släppa fri från skorna. Ta bort U-klämman som fäster spaken till den sekundära skon med hjälp av en tång. Ta skorna från fästplattan och lägg dem åt sidan.
6

Montera spaken på den nya sekundära skon med en ny U-klippet. Fäst båda nya skor till fästplattan, med fasthållare fjädrar och hold-down-spring verktyg. Placera bar parkeringsbromsen mellan de båda skorna och glida justeraren kabeln över förankringspinnen.
7

Montera kabelgenomföringen och fjädrar återsändande varvid retur-fjäder verktyg för att bända fjädrarna på förankringspinnen . Fräs justeraren kabeln runt kabeln guide och haka i slutet av det på justerdonsarmen. Fäst nedre fjädern till den sekundära skon och justerdonsarmen. Dra de två skorna ifrån varandra längst ner kanten och glida justeraren på plats på bromsbackarna.
8

Skruva den nedåt för att expandera den och skorna tills trumman glider bara över skor. Installera trumman och installera hjulet. Upprepa proceduren på den andra bakhjulet.
9

Justera bromsarna. Avlägsna gummiproppen på nedre kanten på baksidan av fästplattan och för in verktyget broms justering från uppsättningen i facket. Skruva den nedåt nedåt tills trumman gnuggar på bromsbackarna något när hjulet vrids. Upprepa för båda sidor.
10

Höj lastbilen utanför pallbockar och ta läktarna innan du sänker domkraften och lastbilen till marken. Dra åt muttrarna ordentligt med en rörtång. Provkör lastbilen för att kontrollera att bromsarna fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58708.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.