Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man fixar en kod 21 Throttle Fel Position Sensor

Gasspjällssensor kod 21 är en GM beteckning för bilar tillverkade före 1996. Det är ett av de enklaste koder för att diagnostisera och reparera. Kod 21 anger att den ingående spänningen från sensorn är för hög jämfört med normala värden. Den spänning som matas till sensorn bör variera, beroende på gasspjället manövreras av föraren. Med sensor kod 21, förblir spänningen hög hela tiden och är inte i det normala intervallet för fordonet. Saker du behöver
Voltmeter
Clip-on wire sonder
3/8-tums Hylsnyckelsats
1/4-tums Hylsnyckelsats
Wire pressningar
Visa mer Instruktioner
1

Höja huven på bilen, ta bort luftrenaren och märker hur gasspjällssensorn är ansluten till spjällhuset. Det är oftast placerad mittemot gasvajern och har tre anslutna ledningar. Använd klippet kontaktfrigöraren som orientering punkten. Tittar ner på klippet, är den rätta tråden strömförsörjningen, är centrum utgången till datorn, och den vänstra tråden är hänvisningen till jord, eller det negativa kretsen.
2

Koppla ur sensorn och mät längst till höger tråd genom att trycka den positiva ledningen av mätaren till metallen terminalen och den negativa till motorblocket eller batteri. Vrid om startnyckeln och kontrollera spänningen läsning. Den bör läsas 5 volt. Om det står betydligt högre, är datorn trasig. Använd en hylsnyckel för att ta bort datorn, oftast inne i bilen, och testa kretsen.
3

Inspektera sladdkopplingsdonet om spänningen behandlingen är normalt innan du byter sensorn. Om inspänningen är normal, kan sensorn interna kontakterna vara glaserade eller kortsluten orsakar en hög läsning, men kan sensorn ledningsisoleringen också vara gammal och sliten. Om den utgående kabeln rör ingången tråden och isoleringen saknas, de två koppartrådar korta ut, eller har ont av att fullborda kretsen genom sensorn. Detta gör att koden för att ställa in.
4

Reparera trådarna eller byt givaren. Throttle sensor kontakter är lätt tillgängliga. Använd tråd pressningar för att installera den nya kontakten. Unbolt gamla givaren och installera en ny med en 1/4-tums hylsnyckel.
5

Clip tråd sonder över mitten och vänster trådar som tränger igenom isoleringen. Vrid tändningsnyckeln och titta på utspänningen. När gasspjället är stängt, något justera sensorns utsignal till 0,05 volt och dra åt bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61092.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.