Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Notch en Chevy Block för en Stroker Motor

Populariteten av eftermarknaden kombinationer stroker motor har ökat avsevärt under de senaste decennierna i minst två skäl. Först ökar förskjutningen av en motor ger möjlighet till mer uteffekt. Därefter har den nuvarande överflöd av eftermarknaden beståndsdelar från tillverkare fyllde en nischmarknad där - inför 1980-talet - det var lite efterfrågan. Chevrolet ökad förskjutning av deras produktion små-och big block motorer genom att öka cylinderdiameter och förlänga vevaxelns slaglängd, upp till praktiska begränsningar. Idag är det inte ovanligt att tänja dessa gränser längre, men några kvarter modifieringar krävs. Saker du behöver
Stroker vevaxel
Dremel verktyg /kvarn
bladmått
Visa mer Instruktioner
1

hitta och köpa en funktionsduglig motor blocket. Medan de små block 400ci motor tillverkades med en 3,75-tums slaglängd vevaxel, passar denna vev inte i 350ci eller mindre motorer utan slipning för extra frigång för längre slaglängd. Alternativt, eftermarknads motorblock finns tillgängliga från tillverkare som Dart och World produkter som har något behov av "clearancing" för lång slaglängd vevaxlar inte överdrivet långa slag används.
2

Ta en fabrik block till ett verkstad för att få det "Sonic-kontrollerat." Sonic kontroll är en process som använder ljudvågor för att bestämma tjockleken av en cylindervägg. Stroker motorer tillämpar en större mängd sidokraft på den axiella sidan av cylinderväggen när kolven rör sig upp i borrningen, och en stark vägg behövs. Detta bör vara en av de första saker gjorda innan de bestämmer sig tid och uppmärksamhet åt stansning ett block för avslut. Om blocket integritet är bra, kan du fortsätta med notching.
3

Montera vevaxelns huvudlager skär i blocket. Smörj med olja eller montering glidmedel och ställa vevaxeln på plats. Installera två kolv /vevstake församlingar (utan kolvringar) på en vevaxel kast. Sakta vrider runt motorn och notera de områden längs oljetråget järnväg där vevstakar eller bultar spö stör. Slipa detta område förrän minst .040 - till .060-tums clearance uppnås
4

Vrid vevaxeln vidare att se om de påverkar längst ned i cylinderloppen.. Försiktigt slipa, om det behövs, så att samma mängd clearance erhålls som med oljetråget järnväg. Vrid vevaxeln för att kolla om avslut på motsatt pan järnväg och utrymme som behövs.
5

Ta bort och återinstallera kolv /kolvstång församlingarna i de återstående cylindrarna och upprepa clearancing processen igen. Upprepa tills alla cylindrar och vev kast har korrekt spelrum.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61768.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.