Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bromsbelägg på en Volvo 740 GL

Ta hand om dina bromsar är en av de viktigaste uppgifterna en Volvo ägare kan utföra. Slitna bromsbelägg utgör en säkerhetsrisk för både förare och medtrafikanter på vägen. I de flesta fall bör din bromsbelägg bytas när de börjar skrikande och skrikande när du bromsar. Ändra kuddar på 740 GL bör inte ta mer än en och en halv timme under ideala förhållanden. Saker du behöver
rörtång pads
Bromsar
Ratchet och Hylsnyckelsats
Tvingfäste
Bungie sladden
Ordet jack
Jack står
Show Mer Instruktioner
1

Lossa muttrarna med rörtång, och sedan höja fordonet med en domkraft. Stöd bilen med pallbockar och avsluta bort muttrarna. Demontera hjulet att avslöja bromsskivan.
2

Lossa de två fästbultarna från bromsoket med en spärr och uttag. Dra åt bultarna ut och lyfta tjocklek av av bromsskivan. Haka en Bungie sladden på en upphängningskomponent och krok i andra änden på bromsok, suspendera den i luften.
3

Lyft bromsklossarna bort av bromsok fästet och ta bort den kvarhållande klipp från dynorna själva. Placera en gammal kudde över bromsok kolv och använda en C-klämma för att trycka tillbaka kolven insidan av bromsok. Kom ihåg att inspektera gamla kuddar för tecken på ojämnt slitage och inspektera skivrotorn för spår, missfärgning och deformation.
4

Fäst klämmorna på de nya dynorna och placera elektroderna i läge på bromsen Okfäste. Avlägsna Bungie sladden från bromsok och skjut bromsok tillbaka över bromsskivan och kuddar. Sätt tillbaka de två fästbultarna och dra åt dem med en spärr och uttag.
5

Upprepa proceduren med de andra hjulen. När du är klar, montera hjulet och dra åt muttrarna. Avlägsna domkraften och sänka bilen. Dra åt hjulmuttrarna med rörtång. Ange 740 GL och trycker på bromspedalen flera gånger för att ställa in bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58954.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.