Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar frambromsarna på en 2002 Ranger

Ford Ranger bromsar utnyttjar friktion att stoppa bilen. Bromsoket skjuter en kolv ut, vilket gör att bromsbeläggen att klämma rotorerna mellan dem. Friktion orsakar bromsbeläggen att bära. Om du inte byter rotorerna när de når maximal slitstyrka punkten, kommer nitarna som håller bromsbeläggen skär skåror i rotorerna och skada dem. Resultatet är en dyrare broms jobb. Det tar bara cirka 30 minuter att byta bromsar på varje hjul. Saker du behöver
Automobile jack
rörtång
Jack stå
Hylsnyckelsats
Turkiet Baster
dräneringskärlet
bromsok kolv Tool Review stoppklossar

Visa mer instruktioner
1

Park Ranger på en plan yta, och stänga av knappen. Placera stoppklossar bakom de bakre hjulen på lastbilen. Öppna motorrummet och dränera ungefär hälften bromsvätskan från huvudcylindern, med hjälp av Turkiet baster. Placera vätskan i tråget för återvinning. Lyft trucken med bil uttaget. Placera en pallbock under lastbilen, nära fästpunkten, och höja den till ramen. Ta bort muttrarna med rörtång, och dra hjulet från lastbilen.
2

bort bromsok bultar, med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Tvinga tillbaka kolven i bromsoket bostäder, med bromsok kolv verktyget.
3

Place de nya bromsbeläggen i bromsoket. Placera bromsok på fästet och dra åt skruvarna, med hylsa och spärrskaft. Byt ut hjulet på Ford Ranger, och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under lastbilen. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.
4

Lägg bromsvätska till huvudcylindern, efter behov. Pumpa på bromspedalen flera gånger, tills det blir fast. Detta mandat an bromsbeläggen mot rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58626.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.