Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Chevy 454 Specifikationer

Den 454 CID big block Chevy motor introducerades 1970 som en ökad förskjutning motor för Chevy och GMC lastbilar, full storlek personbilar /hög prestanda bilar och marina applikationer. Motorn följde en rad andra big block motorer baserade på denna plattform som ursprungligen utformades i början av 1960-talet och släpptes som en 396 CI version 1965 modell fordon. Med smärre efterföljande design revideringar under åren, är det 454 BBC inte längre i produktion. Design och konfiguration

Ursprungligen identifieras som Mark IV motorn, 454 är anlagd med en gjutjärn block i en 90 graders "V"-konfiguration med fyra cylindrar på varje bank --- avstånd på 4,84 tums center-linjer --- och innehålla toppventiler kontrolleras av stötstänger. Topplock är också tillverkade av gjutjärn. Kedjan-drivna plan lyftare kamaxel ligger längs en mittlinje direkt ovanför vevaxeln. Förskjutningen uppnås genom användning av en vevaxel slaglängd på 4,0 inches och en cylinderborrning av 4,25 inches. På grund av slaglängd och vevaxel clearance begränsningar, utformade GM 454 för att använda externt balanserad harmonisk balansblock och flexplates /svänghjul. Denna motorkonstruktion i stort sett oförändrad fram till tillkomsten av "Gen V" 454 år 1991. Addera Gen V

GM omgjorda vissa aspekter av den 454 år 1991 och döpte om det till Gen V. Även om borrning och slaglängd förblivit densamma, en del av de förändringar som infördes till "modernisera" motorn och minska tillverkningskostnaderna. Förändringar inkluderade en modifierad blocket och vevaxeln som använde ett stycke bak post tätning (kontra tidigare tvådelade tätningen), reviderad olja och passager kylvätska, och eliminering av avsättningar för blocket-monterade bränslepumpar och konsoler koppling. Dessutom var den justerbara ventilsystem elimineras. Denna version av 454 återstod i produktion till 1995.
Gen VI

För 1996 års modell, gjorde GM ytterligare ändringar till 454. Det reviderade igen kylsystemet passager att korrigera ett problem som förhindrade användningen av de äldre Mk IV huvuden på Gen V blocket. En un-maskinbearbetad koppling fäste boss återigen kastas i blocket och vissa block också presenterade den mekaniska bestämmelsen bränslepumpen igen. Två andra noterbara förändringarna var att använda hydrauliska rull lyftare --- i stället för platta ventillyftare lyftare --- och en mer effektiv "Vortec" topplocket. År 2000 var det sista året för 454 motor --- den ersattes av en väsentligt annorlunda 496 CID motor. Som av 2009, är det big block Chevy inte längre tillgänglig i GM produktion fordon trots GM fortfarande tillverkar 454 som finns som en låda motor.
Uteffekt

1970 års modell fick högsta effektuttag på 454 av två skäl: den muskel bil marknaden var populär, och utsläppsnormer hade ännu inte skärpts. De högpresterande 454s producerade 450 hästkrafter och 500 ft-lb av vridmoment. 1971 såg något reducerad betyg på grund av förändringar --- lägre kompression --- att uppfylla emissionskrav och, med början 1972, var betyg mätt på bakhjulen snarare än vid svänghjulet (hk) och reflekterade relativt lägre hästkrafter och vridmoment. Även om det inte i produktion längre, GM låda 454s producerar mer än 400 hk och 500 ft-lb av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60912.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.