Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vägbeskrivning för att ersätta Ford 500 Bakbroms

Kort efter lanseringen av Ford 500 år 2005, var en teknisk tjänst meddelande publicerat de bakre bromsarna. Bromsok kolv problem och tidig bakre bromsbelägg slitage orsakat av att dra inträffade till många av fordonen. Även om Ford Motor Company täckte många warrantied ersättare pads, kan många ägare eller stationer reparation har felaktigt installerade ersätter pads och annulleras garantierna. Bak Bromsbelägg

på grund av exponering för miljöfaktorer, är det inte ovanligt att de bakre bromsbelägg för Ford 500 att gripa sig i bromsok bron. Detta tillstånd orsakas dynorna att kontinuerligt gnugga på rotorn och skapa överdriven bromsdamm och dra buller medan förtid nöta.

Även om det inte är mandatoryto bort kabeln parkeringsbromsen från bromsoket vid byte kuddar, är det viktigt att vara noga med att inte tillåta urkoppling av spaken från bromsok vid service av kuddar och /eller rotorer.

Ta bort de två bromsok bultar och sedan arbeta bromsok bort av rotorn och bron. Ta bort elektroderna från ankaret, vilket kan innebära allvarliga nyfikna av kuddar från bron om de beslagtas. På grund av detta rekommenderas att Ford Motor Company att ersätta fjäderklämmans hårdvara fäst till ankaret.

Stora mängder grafit-baserade antikärvningsmedel eller hög temp silikon baserad broms smörjmedel hjälper de nya dynorna glida ordentligt längs fjäderklämmor. Var noga med att inte få mycket av smörjmedlet eller föreningen på rotorerna, men om du gör det, torka av den med en trasa.
Baksidans Skjutmått

bakre bromsok på 500 anställa en skruv-in bromsok kolv. Vad som skiljer dessa bromsok från andra fordon som använder skivbromsar bak är skruvad i kolvarna. Även om inte det enda fordonet för att använda denna typ av bromsok, brist på kunskap om bromsok vid försök att dra tillbaka kolven kan skada komponenten. Den vänstra bakre bromsok kolv skruvar i kolvborrningen som de flesta konventionella skruv-in kolvsok med en medsols rörelse. Trycket är nödvändigt att på kolven medan du gör det, liksom medvetenhet till gummikolv boot. Om boot inte skjuts med kolven eller kan inte bytas ut ordentligt, ersätter bromsok rekommenderas eftersom ytterligare föroreningar att kolven kan förekomma. Rätt bakre oket sysselsätter en moturs dementi rörelse, tillämpa samma mängd

tryck till kolven medan du gör det. Med tre saker att göra och titta på medan dra tillbaka kolven, är uppgiften svår och frustrerande.
Bakre Rotorer
p Om de bakre rotorerna ersätts , är borttagande av bromsok ankarbultarna krävs först. Ford Motor Company också starkt rekommenderat att ersätta dessa bultar. Efter upptagning av ankaret avlägsnas, har en fästskruv rotorn till navet. För att ta bort skruven, kommer slagskruvdragare med rätt storlek Phillips huvud bit och en hammare hjälpa. När skruven tas bort, ta bort rotorn och byt ut den. Rengör ny rotor med broms renare nya rotorer beläggs med ett rostskydd lösning som kan skada ytan på nya belägg och /eller skapa allvarlig rökning och luktar bränt när provkörning.
Seating elektroderna

När skivor, belägg och bromsok har bytts ut, och hjulen är tillbaka på 500, starta motorn och tillämpas 30 pounds av trycket på bromspedalen för en hel minut. Detta kommer att säkerställa bromsbeläggen följa bromsok och sätet mot rotorn innan bromsoket är förorenad. Stäng av motorn och testa bromspedalen för fasthet genom att pumpa ett par gånger innan provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57329.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.