Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett ABS relä i en Nissan Pathfinder

När ABS-varningslampan lyser på en Nissan Pathfinder, måste du ändra ABS relä av säkerhetsskäl. Den ABS relä styr låsningsfria bromssystem. På grund av detta, är drivande osäkra medan ABS-varningslampan lyser. Saker du behöver
Skiftnyckel
stjärnskruvmejsel
8mm insex
ABS relä
Visa fler instruktioner
1

Park Pathfinder. Aktivera parkeringsbromsen. Öppna huven och fäst den med säkerhet baren. Koppla bort den negativa batterikabeln genom att lossa muttern på klämman med en skiftnyckel. Den negativa batterikabeln är den svarta kabeln.
2

Ta kvartalet panelen trim under ratten genom att lossa skruvarna på båda sidor av panelen med en stjärnskruvmejsel. Leta efter den svarta skyddande rutan ABS. Ta bort denna skyddande ruta genom unbolting de fyra bultarna med en socket 8mm hex. Du bör se det svarta reläet.
3

Dra ledningsnätet på undersidan av reläet genom att trycka på knapparna på sidan av selen. Dra försiktigt ner på selen medan du trycker på knapparna. När detta är frånkopplad, ta bort de två monteringsfästen som använder en socket 8mm hex. Anslut ledningsnätet i botten av reläet
4

. Byt skyddande låda och fäst den genom att ersätta bultarna. Byt kvartalet panelen trim och dra åt skruvarna. Placera den nya ABS relä på den plats där du bara bort den felaktiga reläet. Fäst den genom att ersätta de monteringsfästen. Dra dem med socket.
5

Byt ut negativa batterikabeln. Dra åt muttern på klämman. Stäng huven. Starta fordonet. Leta efter ABS-varningslampan. Om det förblir släckt, provköra bilen genom att köra långsamt och försöka stoppa. Om det handlar om, bör du ta bilen till en mekaniker att serva systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57048.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.