Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på en 1992 Oldsmobile Cutlass Supreme

I 1992 års Oldsmobile Cutlass Supreme kom utrustade med en fyrhjulsdriven skivbromssystem, låsningsfria bromsar var frivillig. Byta bromsarna på Cutlass liknar ersätta dem på andra General Motors fordon utrustade med samma bromssystem. Det kräver ett speciellt verktyg för att komprimera bromsok kolven i bromsoket huset när du byter bakbromsarna. Särskild försiktighet måste vidtas för att förhindra att slam uppbyggd från att komma in, och igensättning, det låsningsfria bromssystemets montering modulator ventil vid komprimering bromsok kolvarna. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Hylsnyckelsats
Allen hylsnyckelsats
Torx hylsnyckelsats
Heavy gauge wire eller päls hängare
Wrench in
bromsok kolv Tool Review Tvingfäste
Visa fler instruktioner
Frambroms
1

i parkeringsbromsen. Placera stoppklossar framför och bakom bakhjulen för att förhindra förflyttning av bilen medan du arbetar. Lossa muttrarna på framhjulen något med en rörtång. Lyft framför bilen med en domkraft tills framhjulen är upplyfta från marken. Placera domkraften under fronten på bilen. Ta bort muttrarna och placera dem tillsammans med hjulen ur arbetsområdet.
2

Ta bort de två 3/8-tums Allen-huvudsliden bultar som fäster bromsoket till bromsok fästet med hjälp av en 3/8-tums Allen hylsa och spärrskaft. Lyft bromsok från rotorn och hänga den på främre fjäderben med en bit tung gauge tråd eller klädhängare.
3

Ta bort de två T-60 Torx skruvarna som håller fast bromsok fästet i styrspindeln, med en Torx hylsa och spärrnyckel och lyft fästet, tillsammans med bromsbelägg, utanför rotorn. Skjut rotorn från navaggregatet.
4

Skjut den nya rotorn på navet montering och fäst den med en av muttrarna. Ta bort de gamla bromsbelägg från bromsok fästet och sätt de nya bromsbelägg på bromsok fästet. Placera bromsok fästet och kuddar över rotorn och skruva fästet till styrspindeln med hjälp av Torx bultarna tidigare borttagna. Kläm kuddar tillsammans tills båda kontaktdynorna rotorytan.
5

Öppna luftningsskruven ovanpå bromsok med en 8 mm nyckel. Skjut bromsok kolven i bromsoket huset med hjälp av en C-klämma. Stäng luftningsskruven och lossa klämman. Slip bromsok på plats över bromsbelägg och rotor och installera glidstiften.
6

tillbaka framhjulen. Lyft bilen av läktaren, ta läktarna och sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna ännu en gång med hjälp av en rörtång. Tryck på bromspedalen flera gånger, för att utöka bromsok kolv, före körning.
Bakbroms
7

Använd stoppklossar, en domkraft och pallbockar för att höja och stödja den bakre delen av fordonet såsom beskrivs i avsnitt 1. Ta bort drivhjulen.
8

Ta bort de två 15 mm bultar glidstiftet hjälp av en skiftnyckel. Bänd bromsok upp och från den bakre bromsskivan. Skjut den gamla rotorn från den bakre navaggregat.
9

Slip bromsok kolv verktyget i bromsoket och rada upp de två små stiften på verktyget med skårorna i kolven. Vrid den stora muttern på verktyget för hand tills verktyget expanderar tätt mot okhus. Komprimera bromsok kolven i bromsoket huset genom att vrida den stora muttern på verktyget moturs med en 1-tums skiftnyckel samtidigt vrida 15 mm bult på verktyget medurs med en 15 mm nyckel.
10

Skjut in den nya rotorn på navet montering och säkra den med en lug nut. Placera de nya beläggen på plats över rotorn. Slip bromsok över dynorna och installera 15 mm bultar glidstiftet.
11

Montera hjulen och sänk bilen till marken som tidigare beskrivits. Pumpa på bromspedalen flera gånger innan körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58194.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.