Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en hydraulisk Cam Follower

Hydrauliska kamaxel efterföljare - även känd som hydrauliska lyftare eller lyftare - är de första delar som överför rotationsrörelse från kamaxeln till återgående rörelse i motorns ventilstyrning. Även om det är sällsynt, kan lyftare misslyckas på grund av felaktigt underhåll, dålig oljekvalitet eller tillverkningsfel. I vissa fall kan prestanda drabbas nog att ersättning av en lyftare behövs. Även om bara en har misslyckats, är processen att ersätta det komplex nog att det kan vara klokt att ersätta alla efterföljare medan motorn delvis demonteras. Denna procedur utförs alltid när det finns en kamaxel byte, det är inte rekommenderat att använda gamla anhängare på en ny kam, men nya lyftare kan användas - med noggrann uppmärksamhet på proceduren - på en begagnad kamaxel. Saker du behöver
dropplåt för kylvätskeläckor
Blandade hylsor och skiftnycklar
Momentnyckel
motormontering guide
Nytt oljefilter och motorolja och cam inbrott additiv
Ny lyftare /lyftare
Top-end (insugningsröret) Packningssats
Ventil packning satt
Packning skrapa och packning tätningsmedel
Kamaxel smörjmedel
Olika små behållare för fästelement
Blandade handdukar och trasor
Motordelar rengöringslösningsmedel
kamera /videokamera
Visa fler instruktioner
demontering, Byte och montering
1

Säkra bilen så att den inte rör sig. Töm all motorns kylvätska och börja lossa motorbultar insugningsröret, koppla ur alla drivmedel, vakuum eller kylvätska slangar som leder till intag montering och ställa alla fästelement åt sidan. Det kan vara nödvändigt på vissa märken (Chevy, till exempel) för att avlägsna distributören. Om så är fallet, vara säker på att notera /fotografera position distributören rotor. Mycket viktigt: vrid runt motorn tills efter distributören har ersatts vid utgången av detta förfarande. Lyft hela insugningsröret och förgasare /spjällhus församling från motorn och satt säkert undan. Avlägsna bultarna ventilkåpan och kåpor ventil och ställ åt sidan.
2

Lägg en handduk längs hela längden av lyftaren dalen av motorn för att förhindra att skräp ska komma in i vevhuset. Skrapa och rengör alla packningsytor och torka rent med ett lösningsmedel mättad trasa. Nästa, lossa eller avlägsna alla vipparmarna så att stötstängerna kan avlägsnas. Ställ skjutstängerna säkert undan. Obs! Vissa vipparmar sammansättningar är fasta direkt till cylinderhuvudet och andra är justerbar och är fästa vid en vipparm stud. Justerbara vipparmar behöver inte tas bort helt, men kräver en särskild justering ventilspel vid slutet av förfarandet. Dessutom kan vissa stötstänger skiljer i längd från andra - gör en anteckning eller ta en bild som till sin rätta placering i motorn
3

Ta bort den skadade lyften och kasta.. Applicera rikligt med kamaxel och lyftare inbrott glidmedel till den nya lyften ansiktet innan du installerar i lyften borrning. Om byte av samtliga lyftare, följ samma procedur glidmedel ansökan för varje tjänst. Sätt tillbaka skjutstängerna in i deras korrekta läge, vilket säkerställer tryckstången spetsen vilar i lyftaren koppen. Sätt tillbaka införningsanordningen och distributör med nya packningar, installera grenröret och distributören fästskruvarna och dra åt enligt sekvensen och vridmoment i motorn guide. Nästa, installera eller flytta vipparmarna. För bulten på rocker församlingar, dra åt till rekommenderade åtdragningsmoment. För justerbara vipparmar, se steg 4.
4

Vrid motorn vid övre dödpunkt (TDC) för cylinder nr 1, dra åt rocker muttern på nr 2 cylindrig insugningsvipparm med en hylsnyckel samtidigt rotera tryckstången mellan pekfingret och tummen tills tryckstången blir bara svårt att rotera. Ventilen är nu på noll-lash, men lyften är ännu inte förinstallerad.

(Hydrauliska lyftare är utformade så att lyften själv ger den tar upp någon lash. Som ett resultat, de har en fjäder och olja under tryck kolven inom dem som behöver vara "pre-loaded.") katalog

Upprepa denna procedur med nr 7 intag och nr 4 och nr 8 AVGAS vipparmar.
< p> Vrid vevaxeln medurs exakt 180 grader. Upprepa proceduren för vapen insugsvipparmama nr 1 och nr 8, och rockers AVGAS nr 3 och nr 6.

Justera "pre-load" med följande procedur (motorn avstängd, omfattar ventilen avlägsnas ):

Placera en socket och skiftnyckel på vevaxeln bulten eller nos, och vrid motorn medurs tills Nr 1 kolven är i övre dödläget (TDC). (Nr 1 cylinder är förarsida fram cylinder.) Rotera ytterligare 180 grader och ställ INTAG nr 3 och 4 och avgas rockers nr 5 och 7.

Efter rotering de sista 180 grader (två kompletta rotationer av veven) satte nr 5 och 6 INTAG och nr 1 och 2 avgasventiler.
5

tillbaka ventilen täcker med nya packningar och dra åt till specifikationer. Sätt tillbaka alla slangar och linjer i omvänd ordning i steg 1 och fylla kylvätska. Kolla efter läckor och förbättra vid behov. Starta motorn och omedelbart justera tomgångsvarvtalet till 2000 rpm) eller något mer. Kolla en gång för läckor. Efter trettio minuter, återgår till en normal tomgång och kontrollera tändningen. Provköra för att kontrollera eventuella problem och korrigera efter behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60360.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.