Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en GMC Sierra Hub och lagringen

År 1999, då GM introducerade sin nya linje av fullstora pickuper, inklusive GMC Sierra och Chevrolet Silverado, ändrade det vissa komponenter i framvagnen. Istället för att ha enskilda lager som monteras på rotorn, skapade GM en förseglad nav och lagringen, vilket gör det enklare och billigare att byta rotorer. Om navet och lagringen i din lastbil går ut, hör du gnisslar när du kör, och du kan skada din bil. I det här fallet är projektet fordonet en 2003 GMC Sierra, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Metallkrok
Replacement nav
Red gänglåsning

Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av fordonet med domkraft och fäst den på pallbockar. Se till att bilen är helt säker på pallbockar innan du kryper under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och placera dem åt sidan, ur arbetsytan.
2

Unbolt bromsoket från spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Häng därefter bromsok från ramen med metallkrok. Detta stöd kommer att säkerställa att bromsoket inte hänger från bromsledningen, vilket kan skada den.
3

Dra loss rotorn från navet med hjälp av händerna och placera den på sidan . Sedan lossa kabelstammen som ansluter hubben till motorns kabelstam, med händerna också.
4

Reach runt baksidan av spindeln och skruva isär navet från spindeln med 3/8- tums Ratchet och uttag. När de tre bultarna ogjort, kan navet dras av spindeln. En liten mängd röd tråd locker
5

Place på gängorna av navet bultarna och sedan skruva fast ersättning navet på spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Fäst ledningsnätet från navet i selen från fordonet vid denna tid också.
6

Skjut rotorn på navet, sedan säkra bromsok till spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Sätt sedan tillbaka däcken på bilen och sänka den bort av domkraften med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60068.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.