Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att byta en 350 Chevy Cam

Chevy 350 small block motor är en populär motor att göra prestanda uppgraderingar. Kamaxel swappar är en av de mer populära uppgraderingar. Huruvida en kam swap görs för reparations skäl eller för att förbättra prestanda, förfarandena är i allmänhet samma. Det kräver en bra mängd partiell motor demontering, så det är inte en enkel uppgift. Även för erfarna tekniker, tar det den bättre delen av en hel dag, så en gör-det-själv entusiasten kanske vill planerar att ta en hel helg eller mer för att göra detta på rätt sätt. Saker du behöver
Byte kamaxel och lyftare
Packning sätter
Verktyg Motorkylvätska dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
Kamaxel Borttagning
1 < p> Tappa ur kylvätskan. Sedan motorkomponenter som innehåller vatten passager kommer att behöva tas bort, har all kylvätska tas bort för att förhindra den från att komma i motorns vevhus. Ta bort kåpan kylarfläkten, lossa kylarslangar och ta bort kylaren. Detta ger mer arbetsyta, plus att det ger tillräckligt med utrymme för att skjuta kamaxeln ut på framsidan av motorblocket senare.
2

Lossa alla tillbehör drivremmar på framsidan av motorn och ta bort eventuella skruvar /fästen bifogas till vattenpumpen. Ta ut vattenpumpen och fläkten. Skrapa och rengör tätningsytorna på vattenpumpen och motorblocket. Vrid motorn till övre dödpunkt (TDC).
3

bort luftintaget filter. Koppla ur och /eller ta bort alla ledningar, slangar och kablar som stör avlägsnandet av insugningsröret och förgasare /insprutningssystem. Ta av locket tändsystem och tändstift kablar. Notera läget av fördelningshuset och rotorn på distributören. (Ta en snabb bild med en kamera telefon eller rita en illustration för att hjälpa till när du installerar senare.) Ta distributören. Ta bort alla bultar insugningsröret och lyfta införningsanordningen av motorn. Lay butik trasor eller pappershanddukar över dalen nedanför intaget och rengöra /skrapa bort gammal packning material. Ta bort ventilkåpor. Lossa alla vipparmar och ta bort skjutstängerna.
4

Förvandla din uppmärksamhet tillbaka till framsidan av motorn. Ta bort remskivan tillbehörsdrivningens, bifoga en harmonisk balansaxel avdragare till balansaxel och ta bort. Från bilens undersida, lossa och ta bort alla bultar oljetråget utom den bakre två (lossa endast), och bänd försiktigt loss oljetråget ner ca 1/2 tum. Demontera transmissionskåpan från framsidan av blocket. Rengör och skrapa dessa packningsytor. Ta bort alla kamaxeln lyftarna. Lossa den övre timing gear, skjut den av kammen och ta bort kamkedjan. Sätt tillbaka kamaxeln (övre) växeln för hand. Skjut försiktigt kamaxeln ur motorblocket och samtidigt stödja sin vikt.
Ny Kamaxel Installation
5

Installera den nya kamaxeln i omvänd ordningsföljd. Följ noggrant alla tillverkarens anvisningar för cam installation. Var särskilt uppmärksam på förfaranden för tillämpning montering lube till kamaxelns lagertappar, lober och lyftaren ansikten, eller kamaxelns lob kan inträffa när motorn startas.
6

Börja återmontering av motorn i omvänd ordning jämfört med demontering. Innan du fäster intag systemet och täcker ventil, som lyften förspänning (för hydrauliska lyftare) enligt de kammen monteringsanvisning. En harmonisk balansaxel installationsprogram används för att installera om balancer. Inte hammare det på, eller skador på balancer eller vevaxellager kan förekomma.
7

Fortsätt återmontering av motorn och ansluta tillbehör och komponenter. Fyll på kylvätska och följ instruktionerna för första start av motorn. Detta är avgörande. Platt-Nock kamaxlar får inte manövreras under 2000-2500 RPM och kräver drift vid denna hastighet för att bryta i kamaxeln lober. Anpassa den slutliga tändningen och kontrollera om det finns frågor som läckor, etc. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61971.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.