Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Bestäm Axle Ratio i en Dodge Ram

Vid bestämning axeln förhållandet i en Dodge Ram för att byta till ett annat förhållande, bör flera saker beaktas. På nyare bilar, kommer förändringen punkter i transmissionen, hastighetsmätaren och cruising varvtal ändras därefter. På fyra-hjulsdrivna fordon, måste både den främre och bakre ratio överens. Ju högre antalet förhållandet, desto lägre utväxling. Till exempel innebär en 04:11 växel drivaxeln blir 04:11 gånger för varje varv av däcket. Omvänt en 3:50 blir tre och ett halvt varv till varje revolution. Ett stort antal kommer att ge mer acceleration och mindre övre ände, med den omvända för en mindre växel. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
3/8-tums spärrnyckel
13mm socket
Droppkar
Två liter växellådsolja
ett rör av RTV silikontätningsmedel
Rena trasor
Packning skrapa
vanlig skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Titta på bakaxelbalken bostäder för en metallbricka med växel Förhållandet stämplat på den. I stället för ett tag, gå vidare till nästa steg.
2

Lyft och stöd bilen på pallbockar. Placera enheten pan under transportören locket. Ta bort alla 13mm bultar i locket på huset, med hjälp av en hylsa.
3

Bänd bort locket långsamt från botten, pausa för att låta växellådsoljan rinna ut i avloppet pan långsamt. Sätt i friläge.
4

Vrid däcket medan räkna antalet tänder i den stora kuggkransen. Gör samma sak för det lilla kugghjulet på framsidan av kuggkransen. Dela upp mindre antal i större antal. Detta är utväxlingen.
5

Rengör packningen av locket med packningen skrapan. Använd en ren trasa för att rengöra kantförsegling ur locket. Placera en sträng av tätningsmedel runt utsidan omkrets av locket i tätande området. Låt RTV torka tills det skinn över nog att det kan röras lätt utan att hålla sig till ett finger.
6

Montera kåpan och 13mm bultar och dra åt. Fyll transportör med växellådsolja genom åtkomstplugg på sidan. Det kommer att vara full när växellådsolja börjar springa tillbaka ut ur, hålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60115.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.