Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Ford Ranger broms rotorer

Varje gång du ändrar bromsbelägg på din Ford Ranger, bör du antingen byta eller vända lager rotorer samt. Det beror på att rotorerna slits ner med kuddar, och om du bara ändra kuddar, kommer du faktiskt förlorar bromsförmåga. Lyckligtvis byta ut rotorerna är inte en komplicerad uppgift och kan göras hemma. I det här fallet är projektet fordonet en 2005 Ford Ranger 4X4, men processen är liknande för andra Ford Rangers också. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Metallkrok
Byte rotor
Visa fler instruktioner
1

Placera domkraften under fordonets front, lyft upp den med domkraften handtaget, ställ bilen på pallbockar. Kontrollera att fordonet är fast på läktaren innan krypa under den. Ta bort de främre hjulen med däcket järn och ställa ut dem i det omedelbara arbetsområdet.
2

Unbolt bromsok från bromsoket fästplattan med spärrfunktion, skjut bort det av rotorn . Häng bromsoket bort av de främre fjädrarna med metall krok så att den inte stöds av bromsledningen.
3

Unbolt bromsok förankringsplattan från styrspindeln med 3/8 -tums Ratchet och uttag. Skjut sedan rotorn bort från navet med händerna.
4

Skjut ersättare rotorn på hjulnavet med händerna, sedan skruva fast bromsoket förankringsplattan på styrspindeln med 3/8 -tums Ratchet och uttag.
5

Bolt bromsoket till bromssköldens med spärrfunktion. Sätt sedan tillbaka framdäcken med däcket järn och sänka bilen bort av domkraften med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57698.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.