Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en bakbroms rotorn från en 2002 Dodge Ram

Dodge började använda en bagge huvud emblem på motorhuven på sina lastbilar år 1933 som en symbol för den seghet och karga natur sina mickar. På 1950-talet, försvann denna emblem och förblev vilande i nästan tre decennier. Vid lanseringen av sin nya linje av Ram Pickup 1981, dammas Dodge bort den gamla bagge huvud emblem för den nya lastbilen huva. Den 2002 Ram 1500 kom standard med fyra hjul skivbromsar som ingår ventilerade främre rotorerna och solida bakre rotorer. Byte av fasta bakre rotorerna är en enkel uppgift, tack vare Dodge göra parkeringsbromssystemet en oberoende enheten från bromsoket. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
8-tums C-klämma
Blocknyckelsats
Shop rag
Bungee strap
Spetstång
Gummiklubba
Momentnyckel
Nya bromsbelägg
Ren, luddfri trasa
Skivbroms fett
New DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Lossa de bakre muttrarna med Ratchet och uttag. Lyft den bakre delen av Ram med en domkraft och position pallbockar under bakaxeln rör, ungefär 12 inches in från bakhjulen. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna och dra bakhjulen off.
2

Ställ en åderlåtning pan under bakre oket. Placera en 8-tums C-klämman över bromsok, så sina fasta krampdynan kontakt med den bakre av bromsok och dess klämkontakter bult den bakre delen av den yttre bromsklossen. Lossa avluftningsventilen - den kvartstums metall ventil på baksidan av bromsok - med en kombination skiftnyckel, sedan omedelbart dra åt Tvingfäste tills det stannar. Omedelbart stänga avluftningsventilen med en kombination skiftnyckel. Ta bort C-clamp och torka bort spilld bromsvätska med en trasa.
3

bort de två bromsok styrpinnarna med en spärr och uttag. Dra bromsok från sitt fäste, sedan hänga den från en närliggande upphängningskomponent med ett bungee rem.
4

Dra bromsbelägg och tofflor pad, de tunna metall shims ovanför och under dynorna, från Okfäste. Ta bort de två skruvarna som håller bromsok fästet, med ett Ratchet och uttag, och ta bort bromsok fästet.
5

Dra låsbrickor bort hjulbultarna med tång. Kassera dessa klipp, eftersom de behövs endast för första monteringen av trucken. Drag av rotorn från den bakre navet med en lätt vickande rörelse. Om rotorn sitter fast, lätt slå den bakre delen av den med en gummiklubba för att frigöra den. Var försiktig att inte störa skorna parkeringsbroms som du tar bort rotorn.
6

Upprepa steg 2 till 5 för att ta bort rotorn på den andra sidan av Ram.

Installation
7

Skjut den nya rotorn på bakre navet. Ställ bromsok fästet på plats på bakre navet och hand-gänga sina fästskruvar. Dra dessa bultar till 100 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
8

Press ny platta tofflor, som ingår i de nya bromsbelägg, i sina uttag i bromsok fästet. Tofflorna är asymmetriska, så du kan bara installera dem vända i en riktning. Skjut nya bromsbelägg i bromsoket fästet. Ta bort bromsok från bungee bandet och ställa den på bromsok fästet.
9

Rengör gammalt fett och smuts utanför bromsok styrpinnarna med en ren, luddfri trasa. Applicera ett tunt lager ny skivbroms fett till den släta delen av varje styrpinne. Sätt i styrpinnarna och hand-tråd dem. Vridmoment bromsok styrstiften till 22 fot-pounds.
10

Upprepa steg 1 till 3 för att installera rotorn på den andra sidan av fordonet.
11

Sätt tillbaka hjul på den bakre nav och hand-tråd muttrarna. Höj lastbilen av domkraften står med en domkraft, ta bort domkraften. Sänk Ram till marken. Dra åt muttrarna, i ett korsvis, till 135 foot-pounds.
12

Tryck och släpp upp bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern behållaren. Om vätskenivån är inte på "Max" linje, skruva behållarens lock och lägga ny DOT 3 bromsvätska tills nivån når "Max" linje.
13

Ta gammal bromsvätska i dräneringstråget till en begagnad bil återvinningscentral. Vissa Bildelsaffärer ta gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59351.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.