Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar frambromsarna på en 2003 S10 2WD

I 2003 års modell var den näst sista årsmodellen i den framgångsrika produktionen livet av Chevrolet S-10, som inleddes 1982. I 2003 S-10 kom i antingen två-eller fyrhjulsdrift och hade en vanlig 2,2-liters motor att gå tillsammans med en valfri 4,3-liters V-6. Byta bromsar på två-hjulsdrivna 2003 S-10 är en ganska komplicerad uppgift, eftersom det innebär att ta bort och installera om hjullagren. Medan du har bärande outs, är det bäst att inspektera dem för att förhindra framtida misslyckanden. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
8-tums C-clamp
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
bungee rep
platt skruvmejsel
Spetstång
Nya rotorer (tillval) katalog Parts Cleaner Review Ren, luddfri trasa
Hjullager
Multipurpose fett
Bearing förpackning Tool Review Momentnyckel
ny saxpinne
Gummiklubba
DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framsidan hjul, med en spärr och uttag. Lyft framför lastbilen med en domkraft och skjut pallbockar under lastbilens rambalkar. Sänk bilen på domkraften. Ta bort muttrarna och dra framhjulen av lastbilen.
2

Placera en 8-tums C-klämman över bromsok, så att klämma s skruv sidokontakter baksidan av den yttre bromsklossen och dess fasta sidan kontaktar den bakre av bromsok. Placera ett uppsamlingskärl under bromsoket och öppna avluftningsventilen på baksidan av bromsok med en kombination skiftnyckel. Omedelbart börja dra åt C-klämman tills klämman slutar röra, dra åt avluftningsventil.
3

Ta bort de två skruvarna som håller fast bromsok till den främre axeln, med en spärr och uttag. Dra bromsok och bromsbelägg uppåt och från hjulet som en montering. Häng bromsoket och kuddar med ett gummiband från spiralfjädern.
4

Dra det inre bromsbelägget utåt för att frigöra dess stoppbygel från hålrummet i bromsok kolv och avlägsna bromsbelägg. Skjut det yttre bromsbelägget mot bromsok kolv att vägleda sina kvarhållningsflikar från spåren i bromsoket kropp.
5

Passa in flikarna på baksidan av den nya yttre bromsklossen med spåren i tjocklek och skjut den nya yttre bromsklossen på plats på bromsoket. Justera klämman på baksidan av den nya inre bromsbelägg med håligheten i bromsok kolv. Tryck bromsbelägget mot bromsok kolv tills klippet är helt införd i håligheten.
6

Bänd fettet locket från mitten av rotorn med en platt skruvmejsel. Dra ut sprinten ur spindelaxeln, med spetstång och ta bort kronmuttern Spindel med en spärr och uttag. Dra utåt på rotorn för att få bort det yttre hjullagret och bricka, och dra lagret och brickan från spindelaxeln.
7

Trä castellated spindeln muttern på spindeln axeln ca tre varv. Drag av rotorn utåt tills du känner det inre hjullagret kontakta spindelmuttern. Dra utåt på rotorn kraftigt för att frigöra inre hjullagret och fettätning från rotorn. Avlägsna rotorn, spindelmuttern, inre lagret och fettätning från spindelaxeln.
8

Inspektera rotorn för eventuella defekter, inklusive djupa spår, bevis för slipning, hot spots, sprickbildning eller en spegel- liknande glans. Om några defekter, byt rotorn.
9

Rengör hjullager grundligt med delar renare och en ren, luddfri trasa. Kontrollera hjullagren för något glapp genom att vicka dem fram och tillbaka, och inspektera dem för något motstånd när du snurrar dem. Om de är lösa eller har motstånd, byta båda lagren.
10

Fyll ett lager packning verktygets reservoar med nya universalfett och ställa ett lager i behållaren. Skjut lagret packning verktygets kolven i behållaren och med en jämn stroke press kolven nedåt så långt det går att packa lagret med nytt fett. Ta ut lagret och upprepa detta steg på det andra lagret.
11

Rengör hålet i mitten av rotorn med delar renare och en ren, luddfri trasa. Applicera ett tunt lager av lager fett på de inre och yttre lagerbanorna - den nya rotorn kommer med nya förinstallerade raser
12

in det inre lagret i den bakre delen av hålet i mitten av. rotorn. Ställ en ny fettätning över lagret och köra in med en hammare och fettätning drivrutinen. Guide rotorn på spindeln axeln.
13

Skjut det yttre lagret upp spindeln axeln och in i centrum av rotorn. Guide brickan på axeln axeln och handen-tråden den krenelerade spindeln muttern på spindeln axeln. Snurra rotorn framåt när du dra åt spindelmuttern till 12 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Lossa spindelmuttern ungefär ett halvt varv, sedan dra åt spindelmuttern.
14

Lossa spindeln muttern tills en dal på castellated spindelmuttern linje med hålet genom spindelaxeln, vid behov . Guide en ny saxpinne genom hålet i spindeln axeln och böjer benen i motsatta riktningar för att låsa den på plats. Ställ fettet locket på plats på mitten av rotorn och sätet det genom att slå lätt på den med en gummiklubba.
15

Avlägsna bromsok och bromsbelägg från bungee rep och installera dem på framsidan spindel. Dra åt bromsok-till-spindel bultar, därefter vridmoment dem till 38 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
16

Upprepa steg 2 till 15 för att byta bromsar på den andra sidan av lastbilen.
17

tillbaka framhjulen på de främre nav och dra åt muttrarna. Höj S-10 av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna i ett korsvis till 100 foot-pounds.
18

Tryck på bromspedalen ungefär två tredjedelar av sin totala resandet och släpp den. Vänta ca 15 sekunder, därefter tryck och släpp bromspedalen igen tills den känns fast. Kontrollera vätskenivån i bromshuvudcylindern och fyll den till "Max" nivå med färska DOT 3 bromsvätska.
19

Drive S-10 till en väg med liten eller ingen trafik. När trafiken är klar, påskynda lastbilen till 30 mph och tryck på bromspedalen med måttlig fasthet tills lastbilen kommer till ett fullständigt stopp. Vänta ca 10 sekunder och upprepa detta steg ca 20 gånger med en 10-sekunders väntetid mellan varje stopp.
20

Ta någon gammal bromsvätska till en närliggande bil vätska återvinningsstation för omhändertagande. Vissa Bildelsaffärer ta gamla vätskor utan kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59354.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.